БИЈЕЉИНА: ПОТВРЂЕН ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ ПОЗИТИВАН НА KОВИД19 :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПОТВРЂЕН ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ ПОЗИТИВАН НА KОВИД19


Према подацима до 9. часова 21. маја, на подручју Бијељине двије особе код којих је потврђен ЦОВИД19, доброг су општег здравственог стања, а потврђен је још један пацијент позитиван на ЦОВИД19.
 
-Пацијент је средње животне доби, без коморбидитета, са једностраном пнеумонијом. По пријему пацијента у карантин један, гдје је био изолован, започета је терапија, а по доласку резултата теста, који је позитиван, пацијент је премјештен у карантин два (карантин за пацијенте код којих су потврђени случајеви са симптомима). Пацијент је под терапијом, афебрилан је, сетурација кисеоника је добра, а добро је и његово опште стање”, потврдила је инфектолог др Александра Радојчић. Према ријечима др Радојчић, поступа се према утврђеном протоколу.
 
-Хигијенско-епидемиолошка служба већ контактира чланове породице, као и све контакте пацијента, а сви ће током дана бити тестирани”, нагласила је др Радојчић. У Дому ученика  и даље се налазе двије особе које су позитивне на ЦОВИД19 и доброг су здравственог стања, а једној од ових особа, први ретест је негативан, а данас ће бити урађен и други. У болничкој изолацији имамо шест (6) особа, у кућној изолацији пет (5), а до 9. часова 21. маја, тестирано је укупно 605 особа.Тренутно чекамо резултате за још девет особа и један ретест. Понављамо апел да наставимо са појачаном личном хигијеном и дисциплином, као и примјеном препоручених мјера личне заштите.