ДАНАС У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ ЕДУКАЦИЈА НА ВИШЕ НИВОА :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ ЕДУКАЦИЈА НА ВИШЕ НИВОА


У операционима салама данас одвојено раде четири врсна стручњака, док истовремено у конференцијској сали руководиоци одјељења и служби имају тренинг о изградњи бољег односа међу запосленима и унапређење комуникацијских вјештина.


 
Менаџмент Болнице “Свети Врачеви” Бијељина, на челу са директором проф.др Златко Максимовићем, омогућио је у посљедње двије године долазак врсних стручњака из различитих области медицине који, заједно са нашим љекарима обављају сложене оперативне захвате. Долазак стручних сарадника у нашу установу омогућио је увођење низа савремених оперативних процедура, због којих су пацијенти са регије Бијељина раније одлазили у здравствене установе терцијарног нивоа.


 
У посљедње двије године кроз разне тренинге предавача из екпертских кућа много се улаже у управљање људским ресурсима и мотивацију запослених.
 
Један од таквих тренинга одржава се јуче и данас на тему “Успостављање односа и изградња моста повјерења” које води Александра Бајић са академије “Алба Софт Скиллс” Бањалука.


 
“Улагање у знање је инвестиција која се увијек исплати и с поносом истичем да ћемо наставити са континуираном едукацијом нашег кадра у свим областима, а све у циљу већег степена задовољства наших корисника”, рекао је први човјек болнице.
 
Данас су у нашим операционим салама чак четири професора, врсна стручњака из различитих хириршких грана, који раде одвојено операције.


 
Доц. др Огњан Скробић, специјалиста опште хирургије, експерт у области хируршког лијечења гојазности. Ради у Центару за хирургију једњака и желуца, Клиника за дигестивну хирургију – Прва хируршка, Клинички центар Србије.
 
Клинички асистент је на Катедри хирургије и анестезиологије на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Доцент на катедри хирургије и анестезиологије Медицинског факултета Универзитета у Београду.


 
Члан је Мултидисциплинарног центра за гојазност Клиничког центра Србије.

Проф.др Ненад Арсовић, директор Клинике за ОРЛ и МФХ Клиничког центра Србија, професор на Медицинском факултету у Београду, вишедеценијски је стручњак у области оториноларингологије, посебно у области отохирургије.


 
Проф.др Милорад Бијеловић, специјалиста грудне хирургије, начелник Одељења за трауму, хирургију зида грудног коша и медијастинума Института за плућне болести Војводине “Сремска Каменица” и професор на Медицинском факултету у Новом Саду на катедри хирургије.


 
Проф. др Драган Сагић, специјалиста радиологије и доктор медицинских наука. Управник Службе за инвазивну и интервентну кардиоваскуларну дијагностику и терапију у Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње. Редовни професор на катедри Радиологије, на Медицинском факултету у Београду.