СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ОД 400 ТАЧАКА ДНЕВНОГ РЕДА УПУЋЕНИХ НА ПРИЈЕДЛОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА, УСВОЈЕНЕ 373 :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: ОД 400 ТАЧАКА ДНЕВНОГ РЕДА УПУЋЕНИХ НА ПРИЈЕДЛОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА, УСВОЈЕНЕ 373


Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, подсјетио је на конференцији за новинаре, да је 25. јануара прије двије године, конституисан актуелни сазив Скупштине, а било је говора и о тренутно актуелним темама.
 
-Током протекле двије године, одржали смо 25 сједница Скупштине града, од којх 18 редовних, три ванредне, двије тематске и двије свечане поводом Дана града. Усвојено је 490 тачака дневног реда, односно, 1. 145 различитих аката, затим 141 иницијатива, а постављено је и 90 одборничких питања надлежним институцијама. Од 490 тачака дневног реда, 400 је упућено од стране градоначелника као предлагача, од чега су усвојене 373 тачке дневног реда, односно, 93 посто”, рекао је Ђурђевић и нгласио да ове чињенице потврђују да Скупштина града није кочничар развоја у граду, те да су сви акти који су у интересу наших суграђана су усвојени, а реализација донесених одлука је у надлежности извршне власти, односно, градоначелника и Градске управе. Ђурђевић је истакао задовољство  пројектом руралног развоја Семберије од стране Аграрног фонда уз подршку Владе РС и Компензационог фонда, гдје је три милиона КМ уложено у семберска села.



-Такође, Скупштина је поносна и финансијску подршку новорођеној дјеци која је уврштена амандманом у буџет, субвенције родитељима за боравак дјеце у приватним вртићима и смањење цијена за јавни вртић, значајно повећање средстава за подстицај пољопривредне производње, повећање средстава за спортске клубове, за здравствену и социјалну заштиту суграђана, за васпитно-образовне установе и установе културе, институције и предузећа чији је оснивач град, једнократна помоћ пензионерима са минималном пензијом, средстава за рад удружења од општег интереса за град и тд.”, рекао је Ђурђевић и додао да су поносни и на усвојене предложене планове, програме, стратегије и друге стратешке документе од значаја за град.

-Скупштина града је обезбиједила све предуслове да Градска управа функционише, а наш рад је транспарентан, доступан и јаван, јер све сједнице се преносе уживо захваљјући медијима”, рекао је Ђурђевић. На питање о реализацији поднесених одборничких иницијатива, којих је до сада било 141, Ђурђевић је рекао да је, нажалост, веома мали број реализован.

-На већи број иницијатива није чак ни одговорено. Одборнике у Скупштини града бирао је народ Семберије и неодговарање, као ни реализовање усвојених иницијатива, није само непоштовање према 31 одборнику, него непоштовање према људима који су их бирали. Не ради се о личним питањима одборника, него о потребама грађана”, рекао је Ђурђевић.