ПРИПРЕМЕ ЗА XV СПОРТСКЕ СУСРЕТЕ РАДНИКА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ :: Semberija INFO ::

 

ПРИПРЕМЕ ЗА XV СПОРТСКЕ СУСРЕТЕ РАДНИКА ЗАПОСЛЕНИХ У ЗДРАВСТВУ


Требиње, град сунца, ће од 24. до 28. августа бити домаћин великом броју медицинских радника из цијеле Републике Српске, гдје ће бити одржани XВ Спортски сусрети радника запослених у здравству. Чланови Спортског удружења медицинских радника ЈЗУ Болница “Свети врачеви” већ су пријавили екипе.

Тимови ће се кроз три дана такмичити у разним спортовима, представљајући медицинске установе из којих долазе. Копља ће се укрстити за титуле првака у фудбалу, кошарци, одбојци, стоном тенису и све то у женској и мушкој категорији а предвиђено је и такмичење у пикаду, куглању, шаху…
Директор болнице проф. др Златко Максимовић рекао је да је спорт најбољи вид превенције болести.

-Поред спортског духа овом приликом наши здравствени радници ће промовисати солидарност, заједништво и здрав начин живота. Делегацији од преко двадесет представника, спортских ентузијаста, медицинара, запослених у у нашој здравственој установи желимо да нам се врате живи, здрави и без повреда, додао је др Максимовић.

-Прије свега, циљ нам је развијање спортског духа а не освајање трофеја којих је претходних година било много. Учествовао сам од самог почетка и те године освојили смо златне медаље у кошарци, стоном тенису и шаху… И наше даме су се показале као веома добри спортисти постигавши запажене резултате, тренутно су јаке у стоном тенису, дио су екипе за куглање а што се тиче одбојке рачунамо на појачање колега из Дома здравља. Екипно смо такође били на самом врху те прве године такмичења. У баскету смо четири, пет година освајали прва мјеста. Сви медицинари су осим спортског духа показали и умјеће у спортским дисциплинама иако нису професионални спортисти, рекао је Горан Даниловић, анестетичар у Служби за анестезиологију, реанимацију и интензивно лијечење.
Колико је масовна ова спортска манифестација говори и податак да је прошле године окупила око 800 учесника из 27 здравствених установа.

Екипе које остваре набоље резултате на овом сусрету, имају шансу да своје мајсторство на терену опробају на традиционалној „Медицинијади“ – спортске игре медицинских радника БиХ а ове године та част припала је фудбалској и екипи за одбојку на пијеску из овог Удружења.

Спортско удружење болнице регистровано је званично 22.10.2012. године а неформално постоји од 2007. године. Први предсједник био је примаријус др Зоран Трифковић, њега је 2015. замјенио Даниловић. Од данас на челу овог Удружења је др Владимир Антонић, специјализант анестезије. Удружење тренутно броји 52 члана.
На сљедећој Скупштини биће упућен приједлог члановима да убудуће Удружење поред имена наше здравствене установе носи и име прим. др Трифковића.