Окончана 42. редовна сједница Владе Брчко дистрикта :: Semberija INFO ::

 

Окончана 42. редовна сједница Владе Брчко дистрикта


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на наставку 42. редовне сједнице  разматрала је Извјештај Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ о уплаћеним и реализованим средствима Буџета Брчко дистрикта БиХ у 2023. години.
 
Укупно уплаћена средства из буџета у 2023. години износе 12.005.000,00 КМ, за око 1% више у односу на уплату у 2022. години и то средства доприноса за здравствено осигурање по категоријама у укупном износу 10.950.000,00 КМ и средства за финансирање програма здравствене заштите осигураним лицима у укупном износу 1.055.000,00 КМ.
           
Влада је усвојила и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о начину финансирања боравка дјеце у јавним предшколским установама Брчко дистрикта БиХ, Приједлог одлуке о именовању представника Брчко дистрикта БиХ као члана управног одбора пројекта на државном нивоу, Приједлог закључка о тексту нацрта меморандума о сарадњи у области младих између Министарства цивилних послова БиХ и Средишњег државног уреда за демографију и младе Републике Хрватске и Приједлог закључка о давању сагласности на споразум о сарадњи у области високог образовања и научног истраживања између државе Либије и БиХ.
           
Влада је примила к знању информације Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу – Западни Балкан, изјаве о фискалној одговорности Канцеларије градоначелника Брчко дистрикта БиХ за фискалну 2023. годину, Скупштине Брчко дистрикта БиХ, Одјељења за привредни развој, спорт и културу, Одјељења за јавни регистар, Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ и Изјаву о фискалној одговорности Канцеларије координатора Брчко дистрикта БиХ при Савјету министара БиХ за фискалну 2023. годину.
           
На 42. сједници чланови Владе усвојили су Приједлог одлуке о одобравању текућег трансфера и усвајању програма утрошка средстава у корист Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ за програм субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинства на подручју Дистрикта, Приједлог одлуке о одобравању текућег трансфера и усвајању програма утрошка средстава у корист Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ за субвенцију дијела камата за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на подручју Дистрикта, Приједлог одлуке о одобравању Програма утрошка средстава донација за „Награде за најбољег спортисту и спортисткињу у претходној години“, Приједлог одлуке о одобравању програма утрошка средстава донација за „Интернационалне театарске сусрете Брчко дистрикта БиХ“ и Приједлог закључка о давању сагласности на Нацрт правилника о критеријумима, висини и начину обрачуна накнаде трошкова превоза на посао и с посла у Развојно-гарантном фонду Брчко дистрикта БиХ,
 
Влада је одобрила и Смјернице за израду приједлога одлуке о критеријумима и поступку одабира приватног партнера путем јавног позива у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу.