Епископ Фотије у Угљевичкој Обријежи: Духовна радост Божјег народа :: Semberija INFO ::

 

Епископ Фотије у Угљевичкој Обријежи: Духовна радост Божјег народа



За Семберија инфо: Младен Василић

 

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је да су пост и молитва потребни свима те да се треба борити и трудити да се достигну плодови поста и молитве а то јесте да владамо над вјечитим силама и да их благодаћу Божијим побјеђујемо.

Господ Христос говори поуку, подсјећа епископ Фотије, не само Светим апостолима него и свима да се демонске силе прогоне постом и молитвом.



- Постимо и молимо се Богу да прво демонске силе из себе изгонимо, из наше душе, из наших срца, наше личности, да будемо слободни за благодат Духа Светога да се Дух Свети настани у нама, сам Христос, а после тога можемо изгонити демоне и из других људи-рекао је владика у бесједи.

Епископ Фотије посјетио је да се више од 2.000 година живи за Христа те да се у светом причешћу с њим сједињујемо а у молитвама узрастамо благодатно.

Владика Фотије служио је данас Свету архијерејску литургију и освештао капелу за продају и паљење свијећа у храму Рођења Светог Јована Крститеља у Угљевичкој Обријежи.

Протонамјесник Игор Шојић, старјешина храма, рекао је да је данас велика радост јер епископ Фотије први пут служи Свету литургију у овом храму.

- Нека нас Господ Бог све заштити, сачува и спаси-поручио је Шојић.



Међу бројним вјерницима, молитвеном скупу присуствовао је начелник Угљевика Василије Перић који је истакао да су сви данас са великом љубављу и радошћу дочекали владику Фотија те му захвалио за све што чини и ради за овај крај и општину Угљевик коју је назвао Духовни центар Епархије зворничко-тузланске.

Перић је најавио још снажнију подршку Српској православној цркви од стране општине Угљевик.

-Наша Српска православна црква, нас Србе, сачувала је свих протеклих вијекова.  Поносан сам јер је наша локална заједница увијек заједно са црквом и у заједници са вјерним народом овог краја-рекао је Перић.

Заједно са бројним вјерницима Светој литургији присуствовали су предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и савјетник министра безбједност БиХ Радислав Јовичић.