Изабран најбољи спортиста Угљевика: Младен Стевановић Мања без премца :: Semberija INFO ::

 

Изабран најбољи спортиста Угљевика: Младен Стевановић Мања без премца


Ултрамаратонац Младен Стевановић проглашен је за најбољег спортисту Угљевика за прошлу годину.

На манифестацији "Избор спортисте године", која је одржана на платоу угљевичког Центра за културу Стевановић је обраћајући се присутнима захвалио свима који су га предложили, спортским клубовима и појединцима за ово како каже велико признање.

-Част и задовољство је бити вечерас овдје а хвала свим мојим пријетељима који су ме својим успјесима и постигнућима  мотивисали да постанем још бољи спортиста и човјек-рекао је Стевановић.

Он је захвалио и општинској управи и начелнику Угљвика који препознају рад и труд

-Оваква признања су мотив више и мени и другим младим људима да буду посвећени и истрајни у спорту-додао је Стевановић.

Награде и признања најуспјешнијима су додијелили начелник општине Угљевик Василије Перић и предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић.

Угљевички начелник Василије Перић истакао је да је Угљевик град младих и спорта.

Перић је навео да је ова манифестација подстицај развоју спорта, а посебно порука најмлађима да се уче здравом начину живота

-Општина Угљевик значајно помаже спортска удружења и спортске клубова. Школа спорта и пливања су бесплатне а покровитељи смо свих спортских манифестација у нашој општини-рекао је Перић.

Свима којима помажу спорт, те добитницима награда, Перић је захвалио јер према његовим ријечима раде за развој спорта у Угљевику.

-Наша улога је да истичемо најбоље, а Младен Стевановић је надмашио нашу локалну заједницу и хвала му за све што чини у раду са младима, увијек нам приређује лијепе и дивне догађаје који су везани за спорт и физичку кулутру-додао је Перић.

Живан Марковић из Кошаркашког клуба "Рудар" је најуспјешнији спортски тренер општине Угљевик за прошлу годину.

Сара Мићић из Стрељачког клуба "Рудар С"  и Иван Миловановић члан Ауто картинг клуба "Оптима-моторспорт" најуспјешнији су спортисти у млађим категоријама.

Фудбалски клуб "Стријелац" из Тутњевца најуспјешнији је спортски клуб ове општине за протеклу годину, а посебно признање за остварене резултате у прошлој години у раду са млађим категоријама додијељено је Џудо клубу "Рудар".

Најуспјешнији спортски радник је Стефан Ђукић, савезни фудбалски судија Прве лиге Републике Српске.

Добитници захвалница за младе перспективне спортисте су Душан Јевтић, Никола Маринковић, Лазар Лазић, Божана Радивојевић, Вања Тодоровић и Божидар Димитрић који им је уручио службеник за спорт и физичку културу општине Угљевик Недељко Зарич.