СТУДЕНТ НИКОЛА ГРУЈИЋ ИДЕ НА ТАКМИЧЕЊЕ У БАРСЕЛОНУ :: Semberija INFO ::

 

СТУДЕНТ НИКОЛА ГРУЈИЋ ИДЕ НА ТАКМИЧЕЊЕ У БАРСЕЛОНУ


Никола Грујић из Лопара, студент четврте године Факултета за рачунарство и информатику Универзитета „Синергија“ у Бијељини, се пласирао на студентско такмичење из програмирања које ће бити одржано у Барселони од 3. до 5. маја текуће године.

Грујић је рекао да ће на такмичењу бити у тиму са још два студента од којих је један са Универзитета „Унион“ из Београда, а други из Турске.

„Тим могу направити студенти са европских или свјетских универзитета, а на такмичењу ће бити око 750 студената широм свијета. Задани пројекат добијамо на почетку такмичења и он се ради 36 сати без престанка“, појаснио је Грујић.

Он је захвалио на подршци начелнику и општинској управи Лопаре и навео да на пут креће заједно са колегом из Београда, те да ће поред наведеног пројекта бити и задатака које ће, за одређене награде, давати спонзори и компаније.

Начелник Лопара Радо Савић је на пријему, који је организовао заједно са сарадницима, рекао да општина даје подршку студентима и успјешним младим људима, који на најбољи могући начин промовишу свој рад и своју локалну заједницу.

„Поносни смо на Николу и подржаћемо његов одлазак у Барселону“, саопштио је Савић.