ПОДРШКА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ РАТНОМ ВОЈНОМ ИНВАЛИДУ У УГЉЕВИКУ :: Semberija INFO ::

 

ПОДРШКА ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ РАТНОМ ВОЈНОМ ИНВАЛИДУ У УГЉЕВИКУ


Начелник општине Угљевик Василије Перић заједно са предсједником општинске борачке организације Јованом Маринковићем посјетио је ратног војног инвалида Бранислава Тодоровића коме се уз подршку општине мијења кров и реконструише стамбени објекат.
 
Тодоровић је захвалио начелнику Перићу и Борачкој организацији Угљевика на подршци и додао да се од 1994. године када је рањен служи инвалидским колицима.
 
-Као млади војник био сам заробљен у хрватском Бјеловару а наком ослобађања налазио сам се и на Вуковарском ратишту. Рањен сам 1994. године на планини Мајевици као припадник Војске Републике Српске и од тада сам инвалид-рекао је новинарима Тодоровић.
 
Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да се указала потреба да се замијени кров и санира све што је потребно на овом стамбеном објекту које се финансира из буџета локалне управе са 10.000 КМ.
 
-Важно је одржавати квалитетним услове живота за нашег суграђанина Тодоровића, а он  је само један у низу од оних који су дали огроман допринос у стварању Републике Српске-рекао је Перић истакавши да је дужност помагати онима који су највише дали за стварање Српске и опстанак српског народа и њиховим потомцима.
 
Предсједник Борачке Угљевика Јован Маринковић рекао је да замјена крова и реконструкција куће ратног војног инвалида један у низу пројеката које се у овој општини чине за ову популацију друштва.