Отворен Други сајам меса у Дворовима :: Semberija INFO ::

 

Отворен Други сајам меса у Дворовима


Други сајам меса у Дворовима код Бијељине организован је захваљујући огромним напорима предузећа „Глобус Тим“, изјавио је министар трговине и туризма у Влади РС, Предраг Глухаковић, отворивши данас у Дворовима код Бијељине  ову занимљиву сајамску манифестацију на којој  је своје производе изложило  шездесет произвођача и прерађивача меса и месних прерађевина, дистрибутери меса, те винарије са подручја БиХ,  Србије и  региона. Сајам је окупио и произвођаче опреме за прераду меса, те произвођаче здраве хране из региона.



​Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је том приликом да Бијељина и Семберија заслужују овакав сајам, јер се ова регија већ препознаје у ширим оквирима као житница РС и БиХ.
„Значајан број произвођача хране упустио се у озбиљну производњу меса, у тов јунади и организовање других видова производње хране. Градска управа пружа подршку свима њима и свему ономе што је добро и прогресивно и што подразумијева  бољи живот људи на овим просторима. Уз помоћ Владе РС настојимо да максимално искористимо важан ресурс, пољопривредно земљиште и да произведемо што више хране“, рекао је Мићић.
Организатор сајма је компанија „Глобус Тим“ из Дворова, а међу суорганизаторима су и  „ЗП комерц“ Вршани и Градска управа Бијељина. Ове године очекује се присуство око 20.000 посјетилаца на Сајму меса у Дворовима.

Љ.Љубојевић
Фото: Б. Милошевић