БИЈЕЉИНСКИ СНСД И ПДП ПОТПИСАЛИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ СНСД И ПДП ПОТПИСАЛИ КОАЛИЦИОНИ СПОРАЗУМ


Градски одбор СНСД-а и Градски одбор ПДП Бијељина потписали су коалициони споразум о сарадњи на локалном нивоу, а који укључује подршку заједничком кандидату за градоначелника на локалним изборима. Споразум су потписали предсједници одбора Недељко Ћорић (СНСД) и Славиша Марковић (ПДП). Ћорић је изјавио да „ове двије политичке опције имају озбиљан капацитет, тренутно најснажније у граду и треба да носе терет одговорности у локалној заједници, искључиво у општем интересу грађана Бијељине”.

-Име кандидата за градоначелника Бијељине још није познато, а циљ ове коалиције која би требала укључити више од 10 политичких партија на локалном нивоу, нису позиције, него програм за бољу будућност у наредним годинама”, рекао је Ћорић. Он је додао да су коалицији са бијељинским СНСД-ом до сада пришли СП, Демос, НДП, Савез за нову политику и ПДП, те да слиједе договори са Уједињеним Српском и ДНС-ом, а спремни су и за разговор са актуелним градоначелником Мићом Мићићем и његовом групом, никако са СДС-ом. 

-Бијељину чекају важни пројекти и велике инвестиције са републичког нивоа, што мора да прати и локални ново власти, брже и екпедитивније него до сада”, рекао је Ћорић истичући да је “ова генерација политичара у граду смогла довољно снаге да пређе преко неких анимозитета”. Предсједник ГО ПДП-а Славиша Марковић, рекао је да је сигуран у побједу кандидата за градоначелника Бијељине и владавину ове коалиције у наредна три и више мандата. Марковић је изразио жаљење због начина разлаза са Мићићем и СДС-ом у граду, као и изгубљеног међусобном повјерења, те додао да “Мићић сада формира своју странку”. 

-Дефинитивно смо преломили и договорили политичку сарадњу са СНСД-ом, да преузмамо терет одговорности у Бијељини за бољи живот и стандард грађана”, рекао је Марковић. Предсједници ових одбора су навели да споразум подразумијева и сарадњу у Скупштини града до локалних избора, те да већ имају 18 одборничких мјеста, што је скупштинска већина у Бијељини.