РАДОВИ У ГРАДСКОМ ПАРКУ ТЕКУ КОНТИНУИРАНО И ПО ПЛАНУ :: Semberija INFO ::

 

РАДОВИ У ГРАДСКОМ ПАРКУ ТЕКУ КОНТИНУИРАНО И ПО ПЛАНУ


Градончелник Бијељине Мићо Мићић обишао је са сарадницима радове на обнови једне од централних стаза у Градском парку и постављању стаза за бисте српским великанима. Радови су започели 25. фебруара, а требало би да се заврше до краја априла.
 
Стаза, површине 1.090 метара квадратних, биће  поплочана од улаза у Градски парк  из Улице жртава фашистичког терора до улаза из Улице потпоручника Смајића.  За ове радове из градског буџета издвојено је 70.000 конвертибилних марака, а Извођач радова је фирма ,,Мост“ из Бијељине.
 
Градоначелник Мићић изразио је задовољство да се ток радова у Градском парку одвија неометано.
 
-Прије неколико година кренули смо са уређењем парка, како би ово била оаза мира и зеленила за наше суграђане. Прво смо поставили расвјету, затим смо омогућили да се сагради и кафић, након чега је велики број, нарочито родитеља са малом дјецом, почело да посјећује парк. Затим смо, уз помоћ донатора, направили и игралиште за дјецу, наводи Мићић додавши да се, након што је Ротари клуб Бијељина донирао чесму која је постављена у средишту парка, наставља са уређењем и постављањем нових садржаја у овом комплексу.  
 
Како је истакао начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Предраг Петричевић, поплочавање стазе у централном дијелу Градског парка дио је ширег пројекта уређења ове највеће градске зелене површине.



-Прошле године од садржаја Градски парк је добио чесму, теретану на отвореном, инклузивно игралиште за дјецу и реконструисан је дио једне стазе. Наставак уређења парка је реконструкција стазе која повезује улице Жртава фашистичког терора и Потпоручника Смајића, са уређењем централног дијела парка, рекао је Петричевић најављујући да је у плану и поплочавање стазе која повезује улице Српске војске и Кнеза Милоша.
 
У оквиру поплочавања пројектом је предвиђено да буду уређени и прилази са бисте српским великанима Николи Тесли, Михајлу Пупину, Иви Андрићу и Јовану Дучићу, а биће поплочан и кружни плато око чесме. Идеја је то групе бијељинских професора, редовних посјетилаца Градског парка, којии ће и донирати средства за израду бисти. Свој удио у донирању средстава дао је и Драго Мирковић, власник фирме за обраду камена.

-Изузетно ми је задовољство и срећан сам да сам један од петорице донатора израде бисти ових великана, рекао је Мирковић.
 
портал Семберија инфо (М.Решидовић)