ФАКУЛТЕТИ ЗАДОВОЉНИ САРАДЊОМ СА ГРАДСКОМ УПРАВОМ :: Semberija INFO ::

 

ФАКУЛТЕТИ ЗАДОВОЉНИ САРАДЊОМ СА ГРАДСКОМ УПРАВОМ


У Градској управи Бијељина уприличен је новогодишњи пријем за представнике државних и приватних факултета на подручју Бијељине, на којем је истакнуо да је сарадња између Градске управе и високообразовних установа на одличном нивоу.

Представници високообразовних установа изразили су захвалност Градској управи и градоначелнику  Мићи Мићићу на досадашњој доброј сарадњи, подршци и помоћи, уз очекивање да ће тако бити и у наредној години. Током пријема, предложено је да се у Бијељини организује сајам факултета, на којем би се представили сви факултети, што би, како је истакнуто, значајно олакшало средњошколцима приликом одабира високошколске установе коју намјеравају да упишу. Градоначелник Мићић похвалио је и подржао овај приједлог, напомињући да Град Бијељина увијек радо подржати овакве и сличне идеје. „Захваљујем се деканима и представницима факултета и универзитета који су дошли на  новогодишњи пријем, који се организује традиционално. Наредне године планирамо да мало уљепшамо Центар за високо образовање, да склонимо штале и бараку. Желимо да помогнемо и другим факултетима, истакао је Мићић. Он  је подсјетио да је Град Бијељина за изградњу Центра за високо образовање у Бијељини, који је дат на управљање Универзитету Источно Сарајево,  уложио  око 8,5 милиона КМ, те да је  у међувремену урађено и вањско уређење и да треба завршити амфитеатар. „Тај објекат направљен је прије 10-так година, што се показало јако добро, јер имамо велики број студената не само из Бијељине, него и са стране, из Србије, Црне Горе...То показује да смо град младих људи и град будућности“, нагласио је Мићић. Према његовим ријечима, за измјештање штала и бараке код Центра за високообразовање биће уложено 700 хиљада КМ, а на овај начин помаже се и Центру и Пољоприрведној школи јер ће добити нову шталу.  Он је изјавио  да је Град Бијељина у образовање у посљедњих 10-година уложио више од 35 милиона КМ. Срђан Дамјановић, продекан на Факултету пословне економије у Бијељини Универзитета Источно Сарајево, изјавио је да је ова високообразовна установа задовољна са Градском управом, наводећи да је ове године заједно са Градском управом рађен пројекат у образовању, тзв. неформално образовање. „Ми смо држали обуку за људе који су на бироу, а обука се односила на предузетничке активности како да напишу неке пројекте“, рекао је Дамјановић, изражавајући очекивање да ће ова сарадња бити настављена и наредне године кроз неке друге пројекте.

„Град Бијељина у образовање у посљедњих 10-година уложио је више од 35 милиона КМ“, изјавио је градоначелник Мићо Мићић.

портал Семберија инфо