АПЕЛ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ :: Semberija INFO ::

 

АПЕЛ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ СРЕДСТАВА ЗА ПОМОЋ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ


Поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника, Центар за социјални рад и Градска организација Црвеног крста Бијељине организују традиционалну хуманитарну акцију подјеле прехрамбених и хигијенских пакета социјално угроженим породицама.

Из Центра за социјални рад и Црвеног крста, тим поводом, апеловали су на све привреднике и све људе добре воље да донирају робна и новчана средства за ову акцију како би што већи број социјално угрожених породица добило помоћ. Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад, подсјетио је да се ова акција организује већ десетак година, изражавајући очекивање да ће овогодишњом акцијом бити обухваћен већи број породица него протеклих година. Помоћ би требало да износи око сто КМ по породици. Према његовим ријечима, најугроженије је између 250 до 300 породица, док на подручју Бијељине има и више од шест хиљада особа са статусом социјално угрожених. „Апелујемо на све оне који осјећају друштвену одговорност да се укључе у ову активност коју воде Центар за социјални рад и Црвени крст како би помоћ добило што више породица“, рекао је Софренић. Он је напоменуо да је за најугроженије већ обезбијеђен огрев, захваљући разумијевању и помоћи Градске управе Бијељина. Перица Глигић, секретар Градске организације Црвеног крста, саопштио је да ће швајцарски Црвени крст донирати на име помоћи социјално угроженим  16 хиљада КМ, што ће бити уплаћено најугроженијим. „То је њихов тзв. зимски програм. Обећали су да ће до Нове године уплатити осам хиљада, а у јануару још осам хиљада КМ.

Принцип ће бити следећи,  новац ће бити дозначен на рачуне корисника. За двочлану породицу биће уплаћено 50 КМ, за трочлану 100 КМ, за четири и више чланова 150 КМ, прецизирао је Глигић.

Сви који желе донирати средства за ову акцију могу да контактирају Центар за  социјални рад или Градску организацију Црвеног крста, с обзиром да се ова хуманитарна акција проводи координисано. 

портал Семберија инфо