ДНС прославио крсну славу Митровдан :: Semberija INFO ::

 

ДНС прославио крсну славу Митровдан


Бијељински Демократског народног савеза прославио је своју крсну славу, Светог Великомученика Димитрија. Славски колач преломило је руководство Градског одбора на челу са предсједником Диком Цвјетиновићем.

Слављу су, вјерујући у традиционалне хришћанске вриједности и повезани поштовањем православних обичаја, присуствовали бројни чланови Демократског народног савеза, те пријатељи из других политичких странака, јер крсно славље је мјесто гдје се разлике остављају по страни.  

Предсједник Градског одбора ДНС-а Дико Цвјетиновић  честитао је славу члановима и симпатизерима странке, те захвалио на раду и посвећености коју су показали у протеклом периоду.

- Крсна слава Свети Димитрије, у народу познатија као Митровдан, традиција је ДНС-а. ДНС је странка која се држи традиције, која нам је помогла у овим тешким временима да се одржимо, да будемо још јачи, и као странка и као народ. Поштујући традицију и наш народ, ДНС се бори да води умјерену и одговорну политику окупљајући вриједне и упорне чланове, како би обезбиједили што бољу будућност за наше грађане, нашу Републику и град Бијељину, изјавио је Дико Цвјетиновић.

Кум славе, потпредсједник Градског одбора ДНС-а Бијељина Влајко Лукић, истакао је да је Митровдан велики дан за Демократски народни савез.

- Свети Димитрије нас је увијек обилазио и на неки начин учио како да будемо праведни, искрени, како да поштујемо друге. Ми смо се, на неки начин, и окупили око Светог Димитрија и поново, послије разних искушења, вратили се исконским принципима Демократског нароног савеза. Послије свега што се дешавало мислим да је поново на сцени једна политичка снага, снага која може да значајно утиче на политички живот Бијељине и Семберије и цијеле државе. Ми имамо капацитет са значајним удјелом људи који су основали Демократски народни савез, водили га, подржавали, те у  сарадњи са омладином која има једну позитивну стваралачку енергију мислимо да ћемо на изборима показати пуну снагу и да се на нас мора поново рачунати, рекао је Влајко Лукић.

Портал Семберија ИНФО/ М. Решидовић
Фото - Б. Милошевић