Савјетник Петровић: Нелегитимна Скупштина и одборници расправљали о трошењу народног новца?!? :: Semberija INFO ::

 

Савјетник Петровић: Нелегитимна Скупштина и одборници расправљали о трошењу народног новца?!?


На јучерашњој сједници Скупштинe града Бијељина неки људи (одборници који су изгубили легитимитет након неуспјелог референдума о смјени градоначелника) опет су причали о градском буџету. Дакле, о трошењу народних пара причају људи који су из чистог ината расписали референдум и за то гласање предвидјели трошење народних пара, али народ је рекао шта мисли и о њима и о њиховом разбацивању новца свих грађана.

Трошити паре на бесмислене референдуме по њима је у реду, а није у реду трошити народне паре на уџбенике, субвенције за боравак дјеце у вртићима, превоз ученика, стипендије, борачке категорије, помоћ социјално најугроженијим суграђанима, пољопривредне субвенције, борбу против епидемије свињске куге, реконструкцију школа које су одавно зреле за обнову? 

Само у току 2023. за подстицаје у пољопривреди издвојено је 3.2 милиона конвертибилних марака, а за отклањање посљедица и сузбијање посљедица свињске куге 400.000 КМ, за куповину уџбеника скоро 900.000, школског прибора 417.000, стипендије 430.000, превоз ученика 385.000, субвенције за вртиће 413.000, за једнократне помоћи социјално угроженим грађанима 467.000 КМ...

Можда они мисле да је ово неоправдано трошење средстава? Или је проблем што нису успјели да заграбе дио колача и за себе? 

Питамо се да ли је могуће било предвидјети избијање куге свиња, па да су се у буџету могла планирати издвајања за те намјене? И кад смо већ код тога, питамо се и да ли је повећање субвенција за вртиће које су ови „одборници“ недавно изгласали било утемељено у реалности с обзиром на могућности буџета, тј, да ли су одредили с које ће ставке бити преусмјерена средства? 

И да се не лажемо: јасно је свима да је неусвајање ребаланса буџета пред крај прошле године имало један једини циљ - да се блокира функционисање локалне управе. А нека се запитају „одборници“ да ли тиме штете Љубиши Петровићу или грађанима Бијељине и Семберије, укључујући ученике, студенте, пољопривреднике, родитеље дјеце која похађају вртиће, борачке категорије, социјално угрожене грађане...