„МОЈА ДЈЕЦА СУ МОЈА ИНСПИРАЦИЈА“ :: Semberija INFO ::

 

„МОЈА ДЈЕЦА СУ МОЈА ИНСПИРАЦИЈА“


У Галерији Центра за културу "Семберија" вечерас је одржана промоција књиге бајки ”Краљ и три шешира” ауторке Драгане Павловић Рибаћ. Ово је трећа књига младе бијељинске књижевнице која је свој дар за писање посветила дјеци.

-„Краљ и три шешира“ је збирка бајки за дјецу. Прве двије књиге су садржавале пјесме за дјецу па сам одлучила да им у трећој књизи понудим нешто ново. У суштини, моја дјеца су моја инспирација – оно што осмислим да њима, кроз пјесме и бајке кажем и пренесем, то у својим књигама поручујем и осталој дјеци. Живимо у времену које је бременито тешким причама, нарочито за дјецу, па сам се, да тако кажем, послужила браћом Грим и Андерсеном да дјеци понудим познат, класични формат али са модерним садржајем и идејама“, рекла је за „Семберија ИНФО“ Драгана Павловић Рибаћ.



Вечерашњи промотори нагласили су колико је заправо велики изазов писати за дјецу јер се ради о публици која захтијева велику посвећеност аутора, његову изузетну емпатију и чисте емоције, захваливши се при том ауторици Павловић Рибаћ на њеној истрајности и неодустајању од писања лијепих ријечи за најмлађе читаоце.
Семберија инфо