Миловановић поднио кривичну пријаву против Петровића :: Semberija INFO ::

 

Миловановић поднио кривичну пријаву против Петровића



Предсједник ГО СНСД Бијељина Мирослав Миловановић, поднио је данас кривичну пријаву против градоначелника Бијељине Љубише Петровића. Како је навео на данас одржаној вандредној конференији за новинаре, кривичну пријаву је поднио због прекорачења трошења средстава из буџета у 2023. години, односно због сумње да је Петровић од јануара до септембра 2023. године, као одговорно лице, створио обавезе изнад расположивих средстава и оштетио градски буџет у износу од 3.170.000 КМ.

- Кривичну пријаву сам поднио јутрос Окружном јавном тужилаштву и сада је на надлежнима да раде свој посао. У пријави сам навео табеларно шта је све градоначелник Петровић прекршио, односно која је средства прекорачио. На примјер, за једнократне помоћи буџетом је било дефинисано 200.000 КМ, а он је осим тога потрошио још 67.000 КМ. За трошкове репрезентације планирано је 30.000 КМ, а потрошено додатних 31.000 КМ. Грантови за вјерске заједнице износиле су 100.000 КМ, а потрошио је уз то још 170.000 КМ”, рекао је Милановић, додајући да су то само неки од примјера.



Кривична пријава терети Љубишу Петровића да је починио кривично дјело ненамјенско кориштење буџетских средстава из члана 324. Кривичног законика Републике Српске у стицају са кривичним дјелом Злоупотреба службеног положаја или овлаштења из члана 315 истог закона. 

На данашњој конференцији за медије, Миловановић се осврнуо и на наводе да  је директорка градског Јавног предузећа „Воде“ Младенка Стајић, самоиницијативно покушала да предузеће пресели у нове просторије које су у власништву оца једног од извршних директора ЈП „Воде“, нагласивши да уколико је то тачно, треба да поднесе оставку.

- О томе се јуче огласио градоначелник Бијељине и ја, као неко ко је у претходном периоду био индиректно укључен у процес именовања директорке и осталих извршних директора, могу рећи да  било који директор који не ради свој посао у складу са законом и овлаштењима, нема подршку СНСД-а. Ако су тачни наводи градоначелника, тражим да у року од 48 часова директорка поднесе оставку”,  био је изричит Миловановић.