ГРАДСКА УПРАВА: РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ У СУВОМ ПОЉУ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА: РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ У СУВОМ ПОЉУ


Прва фаза реконструкције објекта ОШ “Доситеј Обрадовић” у Сувом пољу у току је, а реконструкцијом је предвиђена санација ходника, улазног хола и стубишта у приземљу, као и израда приступне рампе за особе са инвалидитетом на улазу у школу.



-Рок за извођење ових радова је два мјесеца, а у 2024. години планиран је и наставак улагања у реконструкцију објекта ове школе, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.  Он је подсјетио да је објекат стар више деценија и вапи за реконструкцијом.



-Прошле године смо покренули процедуру јавне набавке и након мукотрпне процедуре због улагања жали, извођач радова је уведен у посао. Вриједност радова је 98. 000 КМ, а ово је само наставак улагања у реконструкцију школских објеаката. Иначе, ово је задатак Министарства просвјете и културе РС, али Градска управа сматра да су дјеца обавеза свих нас и зато не можемо да чекамо да се рјешавају евидентни проблеми. Град ће расписати још једну јавну набавку како бисмо урадили и систем гријања у овој школи. Прошле године смо у реконструкцију школских објеката уложили око 1, 4 милиона КМ и наставићемо да улажемо. Настављамо са реконструкцијом 17 школских објеката, а то подразумијева реконструкције, али  и уградње видео надзора”, рекао је Петровић и нагласио да ”уколико  ресорно министраство  почне са улагањима у школске објекте на аподручју Града Бијељина, сваку издвојену марку ће подржати са идентичним издвајањем”. Директор ОШ “Доситеј Обрадовић” Бранка Стевановић подсјетила је да је објекат грађен 1948. године, а тренутно броји 125 ученика и око 30 наставника.



-Радови који су тренутно актуелни ће нам много значити, јер је бити пријатнији боравак ученицима и запосленим, а и објекат ће бити љепши. Оно што је неопходно је централно гријање, јер објекат и даље загријавамо пећима на чврста горива, али се надамо да ће се и тај проблем ријешити”, рекла је Стевановићева.
 
(Семберија инфо)