Градска управа Бијељина: Потписан Уговор о сарадњи :: Semberija INFO ::

 

Градска управа Бијељина: Потписан Уговор о сарадњи


Оквир за реализацију Циљева одрживог развоја као темељ за одржив и инклузиван раст у Босни и Херцеговини“ финансира Влада Шведске , а имплементира УНДП у партнерству са УНИЦЕФ-ом и УНWОМЕН у БиХ. У склопу овог пројекта,одабрано је осам јединица локалне самоуправе, којима ће бити пружена подршка у процесу локализације Циљева одрживог развоја кроз системску имплементацију стратегија развоја, развоју и припреми документације за стратешке пројекте који доприносе остваривању Циљева одрживог развоја, те припреми и имплементацији развојних пројеката.



Након потписивања, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, навео је да ће у склопу овог уговора, током године, Град реализовати два пројекта чија укупна вриједност износи 183.839 конвертибилних марака. Први пројекат под називом “Моја прва прилика”,има за циљ стварање инклузивног окружења и јачање капацитета стручних радника како би се подржала једнакост у образовању и укључивање свих, у образовни систем.



-Партнер у овом пројекту на локалном нивоу јесте и Центар за социјални рад, а све у склопу циљева Одрживог развоја и Агенде 2030, која подразумијева да нико не смије бити искључен у свим аспектима живота, почевши од образовања. Вриједност првог пројекта износи 95.000 КМ, од чега ће Град Бијељина учествовати са 35.000 КМ. У склопу овог пројекта биће обезбијеђење квалитетне радионице, а сви знамо колико је важно да у њима, заједно са стручним особљем, буде квалитетан, прије свега приступачан рад и потребан дидактички материал. Овим ће бити омогућено да заједно са нашом дјецом са потешкоћама у развоју, имамо инклузију, односно један свеобухватан приступ, како би сви њихови потенцијали и све оно што представља разноликост, било претворено у предност, што је јако важно за цјелокупну локалну заједницу И наше родититеље”,рекао је Петровић, који се уједно и захвалио свим партнерима на сарадњи у овом пројекту.

Други пројекат под називом“Шанса за ИТ почетак”, биће фокусиран на унапређење и модернизацију наставног процеса ИТ смјерова ,у Техничкој школи “Михајло Пупин”.

Семберија инфо