НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „ПОД СЈАЈЕМ ЗВИЈЕЗДА“ :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „ПОД СЈАЈЕМ ЗВИЈЕЗДА“


Удружење умјетника"Сопрано" из Бијељине уприличило је вечерас Новогодишњи концерт "Под сјајем звијезда". На сцени Центра за културу "Семберија" наступили су Лидија Јелисић Симеуновић, оперска пјевачица из Бијељине, Весна Перишић пианисткиња, такође из Бијељине и Квартет "Аурора" из Београда.

-Вечерашњи концерт који носи назив „Под сјајем звијезда“ представиће бијељинској публици широк спектар композиција, од оних класичних до савремених. Уз мене, на сцени ће се појавити и Квартет „Аурора“ који чине четири фантастичне дјевојке из Београда. Све четири имају високо музичко образовање и подједнако квалитетно свирају класичну, популарну и традиционалну музику. Имаћемо и клавирску пратњу наше Бијељинке, Весне Перишић и вјерујем да ће публика вечерас уживати“, рекла је за „Семберија ИНФО“ Лидија Јелисић Симеуновић, оснивач и предсједник Удружења умјетника „Сопрано“.

На програму су била дјела Гардела, Моцарта, Риналдија, Вердија, Бизета, Бреговића...

Лидија Јелисић Симеуновић, сопран, рођена је у Бијељини. Са 13 година постаје члан Српског пјевачког друштва ''Србадија" под диригентском палицом проф. др Десанке Тракиловић, са којим је наступала десет година као солиста у земљии иностранству. Са 14 година је похађала часове соло пјевања код сопрана Верице Пејић, солисте српског Народног позоришта у Новом Саду. Завршава средњу Музичку школу, "С. С. Мокрањац" у Бијељини а затим дипломира на Музичкој академији са највишом оцјеном (проф. Оливер Њего). У досадашњој каријери наступала је у Босни и Херцеговини, Аустрији, Швајцарској, Македонији, Бугарској, Њемачкој, Италији, Русији, Чешкој,Пољској, Мађарској, Хрватској, Србији, Румунији, Словенији. Похађала је мастер клас код еминентних умјетника: Г. Бенацкове, Б. Мартиновића, Е. Блахове, О. Макарине, Т. Тарскик. Тренутно ради као редован протесор соло пјевања у Музичкој школи „Стеван Стојановић Мокрањац" и оснивач је Удружења умјетника "Сопрано".
 
Весна Перишић, пијанисткиња, рођена је у Бијељини. Са девет година почиње своје музичко образовање у Музичкој школи "Стеван Стојановић Мокрањац" у Бијељини. Завршава основну и средњу музичку школу у класама Милене Зеленовић, Марије Ђукић и Александре Радосављевић. Завршила је основне и мастер студије на ФМУ у Београду, у класи Дубравке Јовичић. Тренутно ради у матичној Музичкој школи "Стеван Стојановић Мокрањац" у Бијељини.
Семберија инфо