ДАР ЗА БОЖИЋ: У Угљевику подијељено по 150 КМ за 247 породица из борачке популације :: Semberija INFO ::

 

ДАР ЗА БОЖИЋ: У Угљевику подијељено по 150 КМ за 247 породица из борачке популације


За Семберија инфо - Младен Василић

Борачка организација Угљевика заједно са општином Угљевик додијелила  је данас новчану помоћ од 150 КМ  за 247  породица погинулих бораца, ратних војних инвалида до шесте категорије и незапослених ратних војних инвалида  од седме до десете категорије у поводу наступајућег празника Божића.

Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да је за ову намјену из општинског буџета који је намијењен Борачкој организацији ове општине издвојено 37.050 КМ те да је подршка борачкој популацији уочи Божића традиција ове локалне заједнице.



Перић је обраћајући се присутнима на данашњем пријему у Центру за културу пожелио срећне новогодишње празнике и Божић са жељом да их прати добро здравље, срећа, радост, нови успјеси и благодети на сваком кораку.

-Дугујемо велику захваланост свима онима који су учинили велику жртву током Одбрамбено-отаџбинског рата како би српски народ живио у слободи и сачувао своју територију-рекао је Перић.

Предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић изразио је задовољство што се сваке године у поводу Божића додјељује помоћ овој категорији друштва.



-На овај начин показујемо да ове категорије друштва нису заборављене а циљ и жеља нам је да се у наредном периоду овај износ повећава као и број оних који добијају ову материјалну подршку-рекао је Маринковић.

Он је додао да је у току Одбрамбено-отаџбинског рата из општине Угљевик погинуо 301 борац ВРС а њих 648 их је рањено те да је Прва мајевичка бригада ВРС бројала 3.500 Угљевичана.

Мајка два погинула борца ВРС Нада Јанковић захвалила је на подршци истакавши да увијек руководство општине Угљевик и Борачке организације Угљевика има разумијевање за потребе ове категорије.