Градска организација СНСД-а Бијељина: Позив на саборност и јединство у 2024. години :: Semberija INFO ::

 

Градска организација СНСД-а Бијељина: Позив на саборност и јединство у 2024. години


Уз најљепше жеље у 2024. години, позивамо све грађане на јединство и на саборност, те да нам увијек на првом мјесту буде вјера у Републику Српску и љубав према Републици Српској, изјавио је Бојан Савић, секретар Градског одбора СНСД-а Бијељина на данашњој конференцији за штампу, организованој  у просторијама ове странке. Подсјећајући на раније донесену одлуку у Градском одбору СНСД-а о немогућности обављања дуплих функција, када су у питању функционери из редова СНСД-а, Савић је истакао да је одлука у великој мјери већ и реализована.

 „Наша три одборника, који су истовремено и директори, вратили су своје одборничке мандате на располагање СНСД - у 29. деецембра прошле године, одмах након засиједања Скупштине града и ја им се овом приликом захваљујем. То су Данијела Ђукин, Миленко Гајић, Златан Лазаревић и они ће свој политички ангажман наставити у оквиру Градске организације СНСД-а. Након што ЦИК БиХ то потврди, имаћемо три нова одборника СНСД-а у Скупштини града Бијељина и новог шефа Одборничког клуба. Везано на тему дуплих функција, најавили смо да ће директори и функционери из реда СНСД-а, који су уједно чланови неког управног или надзорног одбора, вратити  мандате на располагање странци. Овим путем позивам све функционере који то до сада  нису учинили, да најкасније до 15. јануара то ураде. Након тога ће СНСД искористити своје надлежности да наведену одлуку спроведе до краја и нико неће бити од тога изузет. Ову одлуку ћемо у потпуности реализовати до краја јануара“, истакао је Бојан Савић, нагласивши да ће се СНСД у наредном периоду бавити собом и јачати своју унутрашњу организацију.

 „За нас јак СНСД значи јаке институције Републике Српске, јаку Бијељину и јаку Републику Српску. У том смислу, наш даљи ангажман у 2024. години биће подршка институцијама, подршка предсједнику Републике Српске, поготово по питању монтираног процеса који се води у Сарајеву против Републике Српске. Борба која се тамо одвија, формално је судска, суштински је политичка борба и у тој борби учествујемо сви. Ту борбу не води само правни тим нашег предсјендика, већ ту борбу носимо сви ми. У том смислу, сматрамо да ту борбу можемо изнијети само уз саборност и слогу, окупљени око наших институција и окупљени око подршке предсједнику Милораду Додику. Овим путем желим да позовем све наше суграђане, да свечано прославимо Девети јануар - Дан Републике, наш државотворни и вјерски празник, тридесет и други рођендан Републике Српске“, истакао је Бојан Савић.

Што се тиче досадашње Коалиције политичких странака које су биле уз СНСД и формирале скупштинску већину, Савић је поновио да та коалиција више не постоји, нагласивши да СНСД има свој одборнички клуб, те да ће се у наредном периоду бавити собом и својом унутрашњом организацијом.

 Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града, уз честитке грађанима Бијељине за Новогодишње и Божићне празнике, изјавио је да је Скупштина града учинила све да у 2024. години град добије буџет и да настави нормално функционисање.

„Буџет је усвојен у износу од 74. 171. 235 КМ, тако да је сада обавеза на градској власти и Градској управи да ову одлуку спроведе у дјело. Што се тиче Клуба одборника СНСД-а, уложили смо амандман на буџет, како би се анлулирале све негативне посљедице због разних пропуштања и немогућности спровођења ребаланса буџета. Жељели смо да то предуприједимо и да недостајућа средства за осјетљиве категорије из 2023.г године обезбиједимо у 2024. години. Додатна средства су предвиђена за субвенције родитељима дјеце која бораве у приватним вртићима, за новорођену дјецу, за ђачки превоз, студентске стипендије и пољопривреду. Спортски клубови ће добити додатна средства, а предвиђена су и додатна средства за здравствену заштиту и за удружења од општег интерса. На овај начин смо показали да нам је интерес града и грађана на првом мјесту. Што се тиче ребаланса буџета, он није усвојен, јер је за његову спроводивост и примјенљивост остало врло мало времена“, нагласио је Александар Ђурђевић.

(Семберија Инфо)