​УГЉЕВИК:  У ТОКУ КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ НОВИХ 40 СТИПЕНДИЈА :: Semberija INFO ::

 

​УГЉЕВИК:  У ТОКУ КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ НОВИХ 40 СТИПЕНДИЈА


Општина Угљевик у овој школској години 2019/2020 стипендираће 40 нових студената.

„Конкурс за додјелу стипеднија је у току и трајаће до 13. новембра. Право на конкурс имају сви редовни студенти за ову школску године првог циклуса студија који су први пут уписали одговарајућу годину студија и који се школују на јавним високошколским установама у Републици Српској, БиХ и Србији, чије је пребивалиште на подручју општине Угљевик и чија породица живи на територији ове општине најмање годину дана“, речено је у Одсјеку за односе са јавношћу општине Угљевик.



За нових 40  студената стипендије ће се додјељивати 10 мјесеци у години, почев од октобра, висина стипедније износиће  150 КМ за студенте који су у претходној години имали просјек од 6.5 до 8.4 а за студенте који су имали просјек оцјена у претходној години 8.5 и више висина стипендије ће износити 170 КМ, под условом да су положили све испите из те године, наводи се у саопштењу.

Дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од  прве  до пете  категорије и ученици  генерације, као и студенти са посебним потребама добијаће стипедније до краја школовања под условом да сваке године достављају потврде о упису у наредну академску годину.

Из буџета општине Угљевик за студентске стипендије претходне школске године укупно је издвојено 30.000 КМ.

Општина Угљевик