РиТЕ Угљевик у пензију испратио 100 радника - “Лијепо је бити пензионер, нека млађи раде” :: Semberija INFO ::

 

РиТЕ Угљевик у пензију испратио 100 радника - “Лијепо је бити пензионер, нека млађи раде”


Рудник и термоелектрана Угљевик" обиљежио је јуче Дан рудара и крсну славу - Свету великомученицу Варвару, а том приликом свечано је испраћено у пензију 100 радника.
 
„Лијепо је бити пензионер, поготово ако човјек доброг здравља одлази у пензију. Није баук отићи у пензију, није крај свијета, ужива се, поготово ко има унучиће, нек млађи раде“, каже Стево Благић, који је у пензију отишао са радног мјеста рударског надзорника.


 
Један од оних који су ове годину отишли у пензију је и Петар Милановић, дугогодишњи радник обезбјеђења на РиТЕ Угљевик.


 
„Веома сам сретан и радосан, ово није мала ствар, ипак сам 27 година провео у РиТе Угљевик. Посао радника обезбјеђења био је пун изазова, али ништа мањи нису ни изазови који су пред онима који остају. Иако у данашње вријеме имамо помагала у виду надзорних камера и разних сензора, ја вјерујем да гдје не прођеш својом ногом и не увјериш се у чињенично стање, то није добро обављен посао“, поручио је Милановић.
 
Божидар Деспотовић за РиТе Угљевик везан је још од најраније младости. За себе каже да је дијете Термоелектране, гдје је током 40 година каријере прошао све љествице.


 
„Током радног вијека обављао сам разне послове, од помоћничких мјеста, преко руковаоца на котловском и турбогенераторском постројењу, до радног мјетса смјеновође. Управо са мјеста смјеновође и одлазим у пензију. Ми смо дјеца која су била стипендисти термоелектране и ми смо ти који су преузели ту одговорност да термоелектрана почне са радом. Поручујем младима да се ухвате књиге и да уче јер само тако могу и радити у Термоелектрани“, рекао је Деспотовић.
 
Генерални директор РиТЕ Угљевик Дико Цвијетиновић, захвалио је свима који су допринијели да резултати предузећа буду на данашњем нивоу.
 
“Желим да се захвалим свим запосленим који су својим радом и трудом допринијели да испунимо све планове који су предвиђени за ову годину. Планови за наредну 2024. годину, која неће бити лака, постављени су веома амбициозно, али ја вјерујем да ћемо заједничким радом и заједничким трудом испунити све оно што смо зацртали”, рекао је Цвијетиновић, који је изразио увјерење да ће до краја године бити направљен и договор са Словенцима поводом арбитражне пресуде из Београда.