Бијељина: Одржан традиционални Никољдански концерт :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Одржан традиционални Никољдански концерт


  Извор: Семберија инфо / С. Николић

У Центру за културу вечерас је одржан традиционални Никољдански концерт, који је организовало Српско културно-умјетничко друштво "Семберија". У препуној сали, гдје се тражило мјесто више, маестралним изведбама публици се вечерас представила Женска вокална група и вокални солисти.



Директор СКУД-а "Семберија" Бранка Марковић Савчић, истакла је да су припреме за вечерашњи концерт трајале два мјесеца.



- Припреме су, поред свих редовних активности које имамо, трајале два мјесеца. За вечерас смо припремили потпуно нов програм, нове пјесме, којима се требао прилагодити и оркестар, вокална група, као и солисти. Наш народни оркестар је у експанзиији свог развоја и када је толико нарастао и прерастао свој досадашњи обим рада и квалитет, једноставно се створила потреба да се он, заједно са солистима, представи публици без фолклорних секција. То нас је и подстакло да осмислимо вечерашњи програм”, рекла је Бранка Марковић Савчић, изражавајући уједно жаљење што и овог пута у сали није било довољно мјеста за све оне који су жељели уживати у вечерашњем коцерту.

Жељко Ђукановић, шеф Великог народног оркестра СКУД-а „Семберија“, каже да се вечерашњим концертом заокружила још једна јако успјешна година.



- Овај осми по реду Никољдански концерт је осмишљен на начин да оркестар покаже своје најбоље лице и да се заједно са солистима покажемо у једном новом свјетлу. Концерт је постао својеврсни бренд Града, за који се увијек тражи мјесто више. Мислим да смо успјешно реализовали једну нову идеју, као и да публика препознаје наш рад и труд, кроз све ове године”, закључио је Ђукановић .