Саопштење РиТЕ Угљевик - Сретан Дан рудара! :: Semberija INFO ::

 

Саопштење РиТЕ Угљевик - Сретан Дан рудара!



Рудник и Термоелектрана Угљевик данас обиљежава Дан рудара – Свету Великомученицу Варвару. Тим поводом, управа Предузећа упутила је честитку рударима.

Генерални директор Рудника и Термоелектране Угљевик Дико Цвијетиновић честитао је Дан рудара свим радницима угљевичког Рудника, истакавши да је иза њих тешка, али успјешна година.

"Свим рударима угљевичког Рудника честитам Дан рудара, уз захвалност што су својом стручношћу, пожртвовањем и залагањем допринијели да година иза нас буде успјешна," рекао је Цвијетиновић.

Он је додао да су за 2024. годину постављени амбициозни планови.
"Пред нама је доста посла и доста изазова у наредној години, али сам увјерен да ћемо, заједничким напорима свих запослених, успјети остварити циљеве које смо зацртали за 2024. годину," додао јегенерални директор РиТЕ Угљевик.

 Честитку рударима упутио је и Драгиша Видаковић, извршни директор за производњу угља и развој рудника у РиТЕ Угљевик, истакавши да су циљеви на руднику за ову годину испуњени, те да је то прије свега заслуга самих рудара.
 "Радило се у јако тешким условима, терен је био изузетно незахвалан, ни метеоролошка ситуација нам није ишла на руку, али смо одговорношћу радника и уз помоћ савремене и добре опреме, испунили зацртане циљеве," рекао је Видаковић.

Он је изразио увјерење да ће, уз подршку Електропривреде Републике Српске и Владе, инвестициони циклус на руднику бити настављен, те да ће рудник у Угљевику и даље носити епитет технолошки најбоље опремљених рудника у региону.
“Рудари Рудника у Угљевику испунили су годишњи план производње угља око 100%, односно произведено је око милион и 1.900.000 тона угља. Фали нам још неких 90.000 тона, што вјерујем да ћемо достићи до 31. децембра. С обзиром на околности у којима је испуњен овај план, угљевичким рударима се мора скинути капа, јер су још једном показали да су стуб електро-енергетског сектора Републике Српске”, рекао је Раде Косановић, дипломирани инжењер рударства и руководилац РЈ Рудник РиТе Угљевик.

Он је истакао да су у години на измаку имали и значајна улагања у механизацију, те да ће се тај тренд наставити и у наредном периоду.
“У овој години набавили смо нови багер и четири нова дампера и тај тренд занављања механизације планирамо наставити и у наредној години, за шта имамо подршку и Електропривреде и Владе Републике Српске. Поред унапређења механизације, интензивирани су и радови на експропријацији и измјештању инфраструктуре, што је врло важно за наш рудник, јер ћемо након тога имати стабилну радну средину”, каже Косановић.

Косановић је свим рударима, а нарочито рударима угљевичког копа, честитао Дан рудара традиционалним рударским поздравом “Сретно”!