САРАДЊА УГЉЕВИКА СА СЛОВЕНАЧКОМ ОПШТИНОМ КИДРИЧЕВО :: Semberija INFO ::

 

САРАДЊА УГЉЕВИКА СА СЛОВЕНАЧКОМ ОПШТИНОМ КИДРИЧЕВО


Руководство општине Угљевик  састало се данас са делегацијом словеначке општине Кидричево која је боровила у овој општини у оквиру славских свечаности.

Начелник Перић је након састанака захвалио начелнику Кидричева Антону Лесковару  на присуству славским свачностима и оцијенио добром сарадњу овом словеначком општином.

-У протеклом периоду успоставили смо одличну сарадњу, у области културе и образовања. И сваки наш сусрет је прилика  размијенимо  искуства у области локалне самоуправе, и та искуства из Кидричева овде у Угљевику примјењујемо- рекао је Перић новинарима.

Након пријема у згради општине Угљевик  Перић и Лесковар посјетили су Комунално предузеће „Компред“ гдје их је директор Милан Лазић информисао у раду овог привредног друштва.

-Компред је једна од најуспјешнијих фирми у Угљевику,  4.200 домаћинстава користе услуге водоснабдијевања и одвоза чврстог опада,  а имамо  45 запослених“, рекао је директор Лазић.

Начелник Кидричева Антон Лесковар изразио је задовољство јер је боравећи у општини Угљевик како каже био у посјети пријатељима.

„Угљевик је добро развијен и мјесто у коме се лијепо живи, радујемо се сваком доласку у Угљевик и Републику Српску“, нагласио  је Лесковар.

Лесковар је претходог дана уручио поклон опрему Ватрогасној јединици Угљевика од општине Кидричево.

Општина Угљевик