Вехабовић и Љубојевић о утопљавању стамбених објеката :: Semberija INFO ::

 

Вехабовић и Љубојевић о утопљавању стамбених објеката


Шеф Одјељења за комуналне послове Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Мајазудин Вехабовић и шеф Пододјељења за развој и стратегију комуналних услуга Предраг Љубојевић на данашњој конференцији за медије појаснили су критеријуме који су били потребни за јавни позив за утопљавање стамбених објеката (домаћинстава) у оквиру подршке Европске уније за ублажавање енергетске кризе.
 
Вехабовић је подсјетио да је Европска унија за ове намјене издвојила 195.000,00 КМ те да је припремљен јавни позив на који се пријавио велики број апликаната, а који је затворен 15. новембра 2023. године.
 
Љубојевић је истакао да је најважнији критеријум тај да објекат мора бити у власништву подносиоца захтјева што се доказује зк. изводом, затим да је објекат легалан, односно да посједује грађевинску или употребну дозволу додавши да је прихватљиво и рјешење о легализацији.
 
„Битно је нагласити да се у том објекту мора живјети што се доказује увјерењем о пребивалишту, а поред тога потребно је приближити и три посљедња рачуна од струје са преко 300 kW потрошене енергије и  фотографије објеката“, казао је Љубојевић нагласивши  да је потребан и предрачун јер је назначено да се радови морају односити на вањску изолацију објекта, измјену столарије или уградњу система гријања. 
 
Љубојевић је додао да су запримљене 163 пријаве нагласивши да ће коначан списак бити објављен на веб-порталу Владе Брчко дистрикта БиХ.