У поподневном наставку сједнице Скупштине града усвојено више информација и извјештаја :: Semberija INFO ::

 

У поподневном наставку сједнице Скупштине града усвојено више информација и извјештаја


У поподневном наставку редовне 24. сједнице Скупштине града размотрено је више тачака дневног реда, информација и извјештаја. Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић изјавио је, након што је исцрпљен дневни ред данашње сједнице, да је усвојен извјештај о раду и план рада Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”, као и извјештај ораду и план рада  Акционарског друштва “Водоводе И канализација”.

 “Ова два извјештаја су усвојена и добили су неопходну подршку одборника. И на том примјеру се показало да се Скупштина града издигла изнад политике, имајући у виду то да директора “Водовода” именује градоначелник. Ова фирма је имала квалитетан извјештај и позитивно пословање. Требало је да разматрамо извјештај о раду “Комуналца”, али, нису били присутни представници овог предузећа и нису нам презентовали свој извјештај. Они су били присутни у оном дијелу сједнице гдје је требало одлучивати о повећању цијена одвоза чврстог отпада за 20 одсто, али, када је требало представити извјештај о раду “Комуналца” нису били ту да га презентују. Наравно, нису били присутни ни представници предузећа “Градско гробље”, који су требало да представе  извјештај о раду, као ни представници Дирекције за изградњу и развој града. Ови извјештаји ће се наћи пред одборницима на наредним сјендицама Скупштине града”, изјавио је Ђурђевић, нагласивши да је усвојен и низ информација о даљем току сјендице, међу њима и измјена програма рада и финансијског плана Туристичке организације града Бијељина.

“Усвојена је информација о стању јавног реда и мира, о стању криминалитета, безбједности саобраћаја и малољетничке делинквенције. Разматрана је, такође, информација о жетви стрних жита и припреми јесење сјетве, информација о стању запослености у Градској управи града Бијељина, гдје је констатовано, на основу информација из релевантних институција, да је петог октобра, када су сакупљени сви подаци, у Градској управи био запослен 151 радник на одређено вријеме, плус оних око 340 радника који већ раде на неодређено вријеме, плус одређени број особа запослених по уговору о дјелу. Тиме је вишеструко пробијен и буџет и законски оквир који каже да је Градска управа могла ангажовати максимално 34 радника. На тај начин је вишеструко прекорачен тај број. У наставку сједнице скинуто је више тачака дневног реда, јер се градоначелник и представници Градске управе нису појавили да образложе те тачке и да одговарају на питања одборника. Све тачке о којима данас није расправљано поново ће бити увршетене у дневни ред наредне сједнице Скупштине града. Овом приликом позивамо и градоначелника и представнике Градске управе да се сви вратимо у институционалне оквире, да разговарамо о важним питањима и проблемима. Ускоро ће доћи на усвајање нови буџет града, као и ребаланс буџета и за тако важне тачке требало би обезбиједити минимум сарадње и минимум пословног односа, како нико у овом граду не би трпио штету усљед политичких подјела”, истакао је Александар Ђурђевић.

(Семберија Инфо)