Болница која је на услузи становништву цијеле Републике :: Semberija INFO ::

 

Болница која је на услузи становништву цијеле Републике


Бијељинска ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ у уторак, 14. новембра обиљежила је крсну славу „Свете Врачеве - Козму и Дамјана“. Поводом славе најприје је служена литургија у храму Светих апостола Петра и Павла да би послије литургије услиједило ломљење славског колача у просторијама болнице.

Свечани чин ломљења славског колача  обавио је Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански господин Фотије. У својој бесједи он је истакао значај који су свети Козма и Дамјан имали у оквиру и Цркве и медицинске науке као и на читав низ светаца који су уз своју хришћанску вјеру имали велико знање из области медицине. Они су несебично дијелили своје знање и били на услузи људима, без тражења и очекивање икакве награде – због чега се прозвани безсребреницима. Због спријечености да присуствује данашњој слави бијељинске болнице честитку је упутио Милорад Додик предсједник Републике Српске.

-Свети врачеви Козма и Дамјан, заштитиници здравља и љекара дословно се оживљавају кроз ваше посвећено и професионално дјеловање чиме је Болница „Свети Врачеви“ постала значајан дио здравственог система Републике Српске. Користим прилику да изразим задовољство досадашњом сарадњом као и увјерење да ћете као и до сада, својим активностима, и у наредном периоду са успјехом наставити развијати ову здравствену установу како би јачањем капацитета, унапређењем рада и подизањем квалитета услуга достигли највише стандарде у области здравствене заштите наших грађана“, стоји у честитци првог човјека Републике.

Прије три године, менаџмент болнице је увео лијепу праксу да запослени радници тајним гласањем између себе изаберу радника године. Овај пут радници су одлучили да прим. др Драган Живановић буде радник 2023. године - њему је уручена новчана награда у износу од хиљаду марака.

Директор ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“, проф. др Златко Максимовић резимирао је укратко све оно што је у овој здравственој установи урађено у претходних годину дана: у области хирургије, кардиологије посебно, куповине и инсталирања нове најсавременије опреме (ускоро ће бити функционалан апарат којим се рјешавају проблеми камена у бубрегу)... Све урађено је само одскочна даска за нове пројекте о којима ће др Максимовић благовремено упознати јавност.

Семберија инфо