ПОЗИТИВНА САРАДЊА: Начелник Угљевика Перић разговарао са федералним министром Диздаром :: Semberija INFO ::

 

ПОЗИТИВНА САРАДЊА: Начелник Угљевика Перић разговарао са федералним министром Диздаром


Начелник општине Угљевик Василије Перић разговарао је данас са министром расељених особа и избјеглица у Влади ФБиХ Нерином Диздаром на тему повратничке популације у овој подмајевичкој општини.

Перић је након састанка рекао новинарима да је у току ове године реализовано 200.000 КМ средстава из овог министарства за изградњу инфраструктурних објеката на подручју гдје живи повратничка популација у општини Угљевик.

-Договорили смо да у наредном временском периоду конкуришемо за пројекте које се нуде од стране федералног министарства расељених особа и избјеглица-рекао је Перић и захвалио на сарадњи и жељи да се помогне грађанима ове популације како би остали на овим просторима и имали боље услове живота.

Министар Диздар је напоменуо да је општина Угљевик једна од општина која је испоштовала одредбе из Анекса 7. Дејтонског споразума а који се тиче запошљавања повратника у јединицама локалне самоуправе.

-Министарство је наклоњено оваквим локалним заједницама који све своје становнике третирају равноправно. Овдје је изезетно квалитетна сарадња у свим сегментима који се тичу повратничке популације и локалне власти-рекао је Диздар.

Важно је, према Диздаревим ријечима, да грађани осјете позитивну сарадњу виших нивоа власти и општина.

-Реализовали смо неке инфраструктурне пројекте у повратничким насељима а то су санације путева, водоводне мреже а имамо и најаву од начелника Перића да ће ова општина аплицирати на нови Јавни позив који је од великог значаја за повратничку заједницу-навео је Диздар.