Наљепше двориште општине Угљевик Зорице Симикић: ГРАДУ "ДУШУ" ДАЛИ :: Semberija INFO ::

 

Наљепше двориште општине Угљевик Зорице Симикић: ГРАДУ "ДУШУ" ДАЛИ


У општини Угљевик данас је награђено четири најљепше уређена дворишта у оквиру славских свечаности Свете Петке Парскеве.

Зорици Симикић из Доње Трнове, која је побиједила у конкуренцији 11 домаћинстава, колико је било у најужем избору, начелник Угљевика Василије Перић уручио је прву награду од 500 КМ.



-У уређење дворишта улажем велики труд и љубав а то ме чини срећном и ту проналазим свој мир-рекла је Симикићева.

Начелник Угљевика Василије Перић захвалио је свим учесницима и комисији која је оцијењивала дворишта истакавши да је веома важно да грађани живе у лијепо уређеној средини.

-На овај начин стимулисањем оних који су се пријавили на конкурс желимо поспијешити и све грађане да уређују на бољи и квалитетнији начин мјесто и двориште гдје живе да би наш Угљевик био још боље и љепше мјесто за живљење-рекао је Перић.



У име комисије за оцјењивање најљепшег дворишта, начелница Одјељења за финансије општине Угљевик Ружа Јовић рекла је да је оцјењивано одржавање и уредност дворишта, уложени труд, избор и његовање биљака, поштовање традиције и елемената овог поднебља.

Јовићева је навела да је за ову намјену укупно издвојено 1.100 КМ за  награде из локалног буџета.

Награде су уручили и предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић, предсједник Комисије за оцјењивање најљепшег двориштва Душко Вићић, а присуствовали су и замјеник начелника Вања Зекић, начелница општинског Одјељења за стамбено-комуналне послове Верица Петровић као и чланови комисије.