Људи се на Јадранском приморју купају и сунчају усред јесени :: Semberija INFO ::

 

Људи се на Јадранском приморју купају и сунчају усред јесени


Само један поглед на будванске плаже био је довољан да се стекне и званична потврда да је Михољско љето у свом пуном јеку на Јадранском приморју.

Поред мора смјестио се велики број људи, као да је љето тек на свом почетку. Скоро све доступне лежаљке биле су попуњене, а многи су се одлучили и да осјете какво је море у мјесецу октобру.

"Вода је феноменална, чиста и пријатна. Није хладна. Нисам заиста очекивала да ћу се усред јесени окупати у мору и ово ми се први пут дешава. Купаћи сам понела, јер стицајем околности хотел у ком смо смештени током семинара има базен. Прелеп дан и право Михољско лето", каже за РИНУ Јелена Тодоровић из Београда која викенд проводи у престоници црогорског туризма.

Повољна временска прогноза и пријатних 28 степени утицали су и на задовољство туристичких радника, јер су баште скоро свих кафића била пуне и тражило се мјесто више.

"Сезона у Будви полако почиње да траје 365 дана у години. Ови топли јесењи дани такође су утицали да имамо доста више посла него прошле године, али и више бакшиша", изјавио је кроз осмех конобар Игор.

Да је овогодишња љетња туристичка сезона оборила рекорде и била изузетно успјешна, потврдили су и званични подаци који су стигли из Националне туристичке организације, а према којима у Црној Гори тренутно борави 40,8 хиљада туриста.

"Постсезона какву само пожељети можемо. Плус 35 одсто у односу на прошлу годину и плус девет одсто у односу на 2019. Наши хотелијери и угоститељи не посустају, идемо ка заједничком циљу Црна Гора 365", написао је на друштвеној мрежи Икс министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић.


​Глас Српске