Одржана продајна изложба радова насталих на „Дјечијој пантелинској умјетничкој радионици“ :: Semberija INFO ::

 

Одржана продајна изложба радова насталих на „Дјечијој пантелинској умјетничкој радионици“


У Галерији Центра за културу „Семберија“ Бијељина вечерас је отворена продајна изложба радова насталих на „Дјечијој пантелинској умјетничкој радионици“ организованој у оквиру овогодишње прославе славе града Бијељина. Сав прикупљени новац од продаје ових умјетничких дјела најмлађих суграђана намијењен је изградњи дјечијег игралишта на једној од четири понуђене локације коју изаберу управо дјеца Семберије. Малишани су имали прилику да бирају између простора иза „бијелих зграда“, Рачанске улице број 12, Богдановић плаца и простора у склопу ОШ „Кнез Иво од Семберије“.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине истакао је да треба ићи ка томе да Бијељина буде град игралишта, паркова, као и зеленила.



-Ова изложба продајног карактера је иницијатива коју смо покренули испред Градске управе, а надовезује се на славу града Бијељина, када су тај дан наша вриједна дјеца осликавала своја умјетничка дјела.  Овом приликом захвалио бих се Умјетничкој школи„Одигитрија“, Сликарској радионици „Сфумато“, Удружењу ликовних умјетника „Свети Лука“, као и нашој академској сликарки Наталији Цимеши на организацији. Ово је прилика да се захвалимо и привредним друштвима која су се радо одазвала и купила умјетничке радове полазника ових радионица. Средства од продаје слика биће искориштена да се прво у низу реконструише и изгради још једно игралиште на територији нашег града, а дио средстава који недостаје издвојиће Градска управа. Ово је идеја да се у нематеријалном аспекту инсистира у једном заједништву удружења, као и промоцији умјетности и сликарства“, истакао је Петровић.

Наталија Цимеша, академска сликарка и једна од организатора Дјечије пантелинске умјетничке радионице“ казала је да је на умјетничкој радионици учествовала око 500 малишана са подручја града Бијељина.



-Поред дјечијих радова на вечерашњој продајној изложби, изложени су и радови умјетника из Удружења ликовних умјетника „Свети Лука“, Умјетничке школе „Одигитрија“, Сликарске радионице „Сфумато“, такође је и Павле Голијанин, кустус Галерије Центра за културу поклонио једну своју слику, као и ја. Одлучили смо да сви помогнемо и да се ова акција заврши што боље“, истакла је Цимеша.

Споменко Ђекић, мајстор у Сликарској радионици „Сфумато“ и један од организатора Дјечије пантелинске умјетничке радионице“ рекао да су полазници ове школе са одушевљењем прихватили да учествују на радионици гдје су имали потпуну слободу у раду , те да ће и у будућности подржавати овакве догађаје.

Семберија инфо