Причом о екологији спуштена завјеса на Дјечији позоришни фестивал :: Semberija INFO ::

 

Причом о екологији спуштена завјеса на Дјечији позоришни фестивал


Вечерашњом представом „Ко природу прља има да надрља“ коју је на сцени Центра за културу „Семберија“ Бијељина извело „Чича Мичино позориште“ из Београда спуштена је завјеса на 7. Позоришни фестивал „Чупава бајка“. Током четири дана трајања фестивала најмлађи су имали прилику да уживају у четири представе.

-Веома смо радосни што је Дјечији позоришни фестивал који се одржава по седми пут у Бијељини био веома посјећен.

Као и до сада и ове године смо имали изузетне представе и квалитетно селектоване и чланови стручног жирија су имали изузетно тежак задатак, да према категоријама изаберу најбоље. Захвалио бих се нашој дјечици, као и њиховим родитељима на повјерењу и надам се да смо испунили сва њихова очекивања као и претходних година, а ми се веома се радујемо сљедећем фестивалу“, истакао је Игор Бешлић, директор Центра за културу „Семберија“ Бијељина.



Представа „Ко природу прља има да надрља“ доноси причу о очувању природе, пријатељству и  вршњачком насиљу.

Александар Ристоски, члан „Чича Мичиног позоришта“ Београд истакао је да њихове представе увијек имају неке поруке које покушавају да пренесу најмлађима и да се сваки пут радују гостовањима у Бијељини.

-Веома нас радује што најмлађа бијељинска публика разуме и прихвата поруке наших представа. У вечерашњој представи играо сам Здравка Прљавка, који је и антагониста ове приче и покушава да на сваки могући начин „пођубри“ цео свет. Поред приче о екологији у представи се говори и о пријатељству, као и делимично о насиљу. Трудимо се да увек имамо неку поруку коју шаљемо, а вечерашња је била да чувамо животну средину и да бежимо од насиља“, појаснио је Ристоски.


 
Тијана Максимовић, члан „Чича Мичиног позоришта“ Београд истакла је да ово позориште већ пети пут учествује на Дјечијем позоришном фестивалу „Чупава бајка“.

-Ја сам први пут у Бијељини и веома сам се обрадовала бијељинској публици. Морам истаћи да су деца најискренија публика и оно што им је на уму то ће рећи на глас. Са децом је увек занимљиво и другачије, а и све то зависи од места до места, као и од броја деце на представи. Дечија публика је дефинитивно највећи изазов“, закључила је Максимовићева.



У оквиру фестивала додјељене су и награде за четири категорије, награду за најбољу представу у цјелини добило је „Чича Мичино позориште“ Београд за представу „Ко природу прља има да надрља“, специјалну награду за оригиналност и фантазију освојио је  „Allegretto teatar“  из Вршца за представу „Мала сирена“.  Награду за најбољу оригиналну музику добило је Позориштанце „Маслачак“ Бијељина за представу „Алиса у земљи чуда“, те за најбољу реакцију публике Позориште „Театрић“ из Београда за представу „Чудна шума“.

(Семберија инфо)