БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА ДЈЕЧИЈА СКУПШТИНА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОДРЖАНА ДЈЕЧИЈА СКУПШТИНА



У Оквиру Дјечије Недјеље, која се ове године одржава  под слоганом „Другарство чувајмо, љубав његујмо“, данас  је у  скупштинској сали Центра за културу ”Семберија” одржана Дјечија скупштина. Чланови Савјета ученика свих школа и Дневног центра, имали су прилику сједити у скупштинским клупама, сазнати битне детаље о функционисању градског парламента  али  и научити како користити услугу Дјечије столице.



- Скупштина града Бијељина је једна од ријетких у БиХ, која има дјечију столицу и мислим да смо са овим Дјечијим парламентом отишли још један корак унапријед у односу на све остале  парламенте у Босни и Херцеговини. Идеја је да се се чује глас најмлађих и да они имају прилику изнијети неке своје проблеме, као и кандидовати идеје које бисмо ми могли формализовати у неку обавезујућу форму. Ово је пионирски подухват који ће свакако у наредним годинама бити подизан на још већи ниво, а ми смо наравно сваки дан ту,  не само када је Дјечија недеља, да чујемо глас наших најмлађих, јер они су наша будућност”,рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина.



Током Дјечије Недјеље, кроз низ низ  активности  промовише  се свијест о правима дјеце и потреба за њиховом заштитом. Овогодишња манифестација посебно се  фокусира  на улогу образовања у остваривању права дјеце и њиховом будућем просперитету, а све активности се организују на иницијативу Центра за интегративну инклузију Рома и Ромкиња „Отахарин“, уз подршку Скупштине Града Бијељине и Институције Омбудсман за дјецу РС.


Семберија инфо - С. Николић