У Бијељини отворена манифестација „Бијељински корзо“ :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини отворена манифестација „Бијељински корзо“



На Градском тргу у Бијељини данас је свечано отворена манифестација под називом „Бијељински корзо“ у организацији Туристичке организације Града Бијељина. У оквиру ове манифестације која ће трајати до 22. септембра ове године одржаће се низ догађаја и то од петог до деветог септембра „Тканица од злата, игара и заната“, те Свјетски куп у хармоници, а деветог септембра одржаће се Државно првенство у пружању прве помоћи, а од 16. до 22. недеља мобилности.


 
Драган Тешић, портпарол Туристичке организације Града Бијељина рекао је да су за септембар ове године у граду Бијељина планирана четири догађаја. ТО Града Бијељина дошла је на идеју да, у сарадњи са организаторима тих догађаја, све то обједини у склопу једне манифестације под називом „Бијељински корзо“.

- Свих 17 дана колико ће трајати „Бијељински корзо“ на тргу ће од 16 до 22 часа кућице бити отворене. На овај начин покушаћемо да оживимо Градски трг и да учинити га интересантним за посјетиоце. У неком наредном периоду имаћемо и низ других садржаја. Суграђани ће моћи уживати у концертима, вечерима поезије... Ово је само наставак рада ТО Града Бијељина који смо имали у претходном периоду, а и у наредном периоду покушаћемо да оваквим манифестацијама промовишемо и туризам града Бијељина, а и сам град“, рекао је Тешић.



Цвија Крајишник, организатор „Тканице од злата, игре и заната“ истакла је овај догађај има за циљ да се сачува културна баштина и народног стваралаштва, те да су према њеним ријечима у фокусу стари занати.

- Полако изумиру стари занати, али ми морамо да се трудимо да што више предочимо младима колико је наша културна баштина богата и шта је то што морамо да сачувамо. Мислим да сви можемо успјети у томе уколико се потрудимо и уколико свако да свој допринос колико може. Први дан овог догађаја посветили смо храни који је такмичарског карактера, а стручни жири ће у једној категорији оцјенивати домаћинску трпезу, док ће у другој оцјењивати најљепши славски колач“, казала је Крајишник и додала да су излагачи превенствено са подручја града Бијељина, али и гости из Шапца, Лознице, Бање Ковиљаче, као из многих других градова из Србије.

Радиша Петровић, савјетник градоначелника Бијељине рекао је да ће Градска управа Града Бијељина и у наредном периоду пружати подршку свим удружењим, а посебно удружењима која се баве очувањем културе, традиције и обичаја.


Семберија инфо - С. Ристановић