ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА: Јован Маринковић поново изабран за предсједника Борачке организације Угљевика :: Semberija INFO ::

 

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА: Јован Маринковић поново изабран за предсједника Борачке организације Угљевика


Делегати Скупштине борачке организације Угљевик на данашњој Изборној скупштини једногласно су изабрали досадашњег предсједника локалне Борачке организације Јована Маринковића за нови четворогодишњи мандат.

Маринковић је захвалио за подршку и најавио да је циљ ове организације, као и до сада, рад на побољшању статуса борачких категорија друштва.

-Важно је српско јединство свих политичких актера у Српској како би се на најбољи могући начин одбранил њено очување а управо борци Војске Републике Српске су је створили уз огромне жртве и зато не смијемо дозволити губљење њених надлежности-рекао је Маринковић.

Он је нагласио да је Војска Републике Српске водила одбрамбени рат а да је он лично поносан учешћем у Одбрамбено-отаџбинском рату у којем је и тешко рањен.

-Сви ми демобилисани борци и данас бранимо нашу Републику Српску јер је она наш завјет а она је нажалост константно нападана како политички тако и правно. Само желимо да живимо у слободи посвећени идеалима за које су живот дали наши саборци-закључио је Маринковић.

Данашњој Изборној скупштини присуствовао је предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић који је честитао Маринковићу нови мандат на челу бораца ове подмајевичке општине уз напомену да је сарадња локалне заједнице и Борачке организације примјер како се води брига о борачкој популацији.

-Општина Угљевик је једна од првих општина у Српској по питању стамбеног рјешавања породица погинулих бораца и инвалида рата као и помоћи оним породицама из ове популације који су у стању стамбене потребе-навео је Лазић и најавио даљу подршку борачкој популације ове општине.

На сједници је једногласно именован и Мирослав Бојић  за директора фирме “Борс препород” чији је оснивач Борачка организација Угљевика.