Почела дводневна манифестација “Еко фест Дриница 23” на локалитету Еко-визитор центра “Језера” у близини Павловић пута :: Semberija INFO ::

 

Почела дводневна манифестација “Еко фест Дриница 23” на локалитету Еко-визитор центра “Језера” у близини Павловић пута


Еколошко удружење "Еко пут" организује манифестацију под називом ''Еко фест Дриница 23'', која за циљ има подизање свијести о потреби заштите природе и барског система старог дринског тока и промоцију Еко-визитор центра "Језера" као посјетилачког центра будућег заштићеног подручја ''Дриница''.


 
“Еко фест Дриница 23'' организује се у склопу имплементације пројекта ’’Заштитимо барски систем Дринице’’, који је подржан од стране Градске управе Града Бијељина.
 
Манифестација ''Еко фест Дриница 23'' организује се са едукативно-образовним и забавним садржајем.
 
Према програму, данас је планирано прављење котлића од коприве и друга јела са презентацијом и дегустацијом еколошке трпезе.


 
У исто вријеме биће постављена изложба фотографија ''Од дивље депоније до еко визитор центра''.
 
Током дана, одржаће се радионица на тему угрожених дивљих животињских врста, са филозофско антрополошким освртом, а модератор ће бити Гордан Живић, проф.филозофије и социологије.


 
Око 18.00 часова планиран је културно забавни програм - дружење са пјесницима Књижевног клуба Јован Дучић и музичко вече.

(Семберија инфо)