УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ УЧЕНИКЕ


Градска управа Града Бијељина данас је у Соколском дому организовала пријем за најбоље ученике основних и средњих школа са подручја града. Награде су добили и ученици који су током прошле године освајали медаље на републичким, државним и међународним школским такмичењима као и наставници и професори који су најзаслужнији за наведене успјехе својих ђака.



-Данас смо из Бијељине послали најљепшу слику и поруку. На једном  мјесту смо окупили највећи интелектуални потенцијал који наш град има - ученике генерације основних и средњих школа, ученике који су у претходној школској години освајали медаље на републичким, државним и међународним школским такмичењима као и наставнике и професоре који су најзаслужнији за успјех ових ученика. Чврсто опредјељење градске управе је да стоји уз младе и образоване тако да смо ове године повећали издвајања на име награда ученицима и педагошким радницима које данас можемо видјети овдје, у Соколском дому. Укупно узевши, ради се око 25 хиљада конвертибилних марака док је тај износ ранијих година износио око седам или осам хиљада марака“, рекао је Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине.



Као награду за остварени успјех ученици генерације основих школа добили су по 500 КМ, ученици генерације средњих школа по 700 КМ, ученици који су на школским такмичењима освајали златне медаље добили су по 300КМ, они који су освојили сребрне медаље по 250КМ док су ученици који су освајали бронзане медаље добили по 200 КМ. Наставници и професори који су припремали ученике за наступ на школским такмичењима добили су по 300КМ.



У сврху промоције младости, рада и успјеха, Градска управа је преузела обавезу да фотографије овогодишњих ученика генерација основних и средњих школа представи на градским билбордима и паноима. На градским улицама бисмо лица најуспјешнијих ученика, према ријечима градоначелника, могли видјети колико сутра.



(Семберија инфо)