Просјечна зарада у општини Угљевик 1.415 КМ :: Semberija INFO ::

 

Просјечна зарада у општини Угљевик 1.415 КМ


Одборници Скупштини општине Угљевик прихватили су на данашњем редовном засиједању информацију о стању у привреди општине Угљевик за 2022. годину у којој је наведено да је просјечна нето плата радника у овој подмајевичкој општини 1.415 КМ за протеклу годину.

Одборници су усвојили  информацију о извршењу буџета за три мјесеца 2023 године чији су приходи износили 3.567.975 КМ а расходи 3.327.426 КМ.

Начелник Угљевика Василије Перић изразио је здовољство јер је ова општина у самом врху у Српској по висини просјека плата  те истакао да постоји потреба за додатном радном снагом у приватном сектору.

-Локална управа је у протеклом периоду градила инфраструктуру, подстицала привреду и другим мјерама доприносила привредном развоју-рекао је Перић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић рекао је да је већина одлука данас донесела једногласно те да је данашње скупштинском засиједање било извјештајног карактера.

Према подацима Републичког завода за статистику у протеклој години било је 3.710 запослених радника од чега је запослено код правних лица 3.425 радника и 285 радника запослена код физичких лица, предузетника на подручју општине Угљевик.

Прихваћене су информација о стању здравствене заштите на подручју општине Угљевик као и о завршетку прољетне сјетве и припреме за жетву.

Одборници су прихватили приједлог одлуке од додјели на кориштење пословног простора Удружењу ветеран “Мандини лавови”.