Започета 8. редовна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ :: Semberija INFO ::

 

Започета 8. редовна сједница Владе Брчко дистрикта БиХ



            Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине започела је 8. редовну сједницу одобривши приједлог Одјељења за здравство и остале услуге који се тиче израде Нацрта закона о допунским правима демобилисаном борцу и члану породице умрлог демобилисаног борца. 
 
            Овим приједлогом одобрене су Смјернице које се, између осталог, односе на ослобађање плаћања партиципације приликом лијечења, омогућавање медицинске рехабилитације и покривање трошкова лијечења ван Дистрикта, као и повољнијег положаја демобилисаном борцу и члановима породице умрлог демобилисаног борца приликом запошљавања.
 
            На приједлог Одјељења за образовање одобрене су Смјернице за израду нацрта правилника о описном оцјењивању ученика у првом разреду основне школе у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине, којима ће се дефинисати принципи оцјењивања, основне елементе у поступцима провјеравања као и елементе праћења и оцјењивања ученичких постигнућа.
 
            Уједно, на приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду усвојен је Програм мјера за здравствену заштиту животиња на подручју Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину, који укључује мјере заштите за копитаре, живину, пчеле, рибе и дивље животиње.
 
 

ВЛАДА БРЧКО ДИСТРИКТА БИХ - СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ