ЗАВРШЕНА 22. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЗАВРШЕНА 22. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА



Предсједник Скупштине града Александар  Ђурђевић подсјетио је да Скупштина града донијела све одлуке које су у интересу града и поред тога што је Пословником предвиђено да се у случају недоласка предлагача, скидају са дневног реда.

- На дневном реду са 49 тачака били су и извјештаји и планови рада јавних предузећа и установа. Поносни смо на рад наших културних установа у граду, који нас на најбољи начин представљају. Усвојили смо њихове извјештаје, али ми је жао што није било извјестиоца Дирекције за изградњу и развој града, јер је беспредметно разматрати извјештај без оног ко треба да поднесе. Имали смо и извјештај Дома здравља, гдје је евидентно да је град овој установи дужан око 700.000 КМ, што је јако лоше. Имали смо средства која су предвиђена и ребаланском и буџетом за ову годину, а за ову годину је уплаћена само једна транша за јануар мјесец”, рекао је Ђурђевић и додао да је то несхватљиво, с обзиром на значај ове установе за град и грађане.



Ђурђевић је истакао да је град изгубио и спор од Бијељина гаса, а ријеч је о износу са каматама у износу већем  од  625. 000 КМ. Он је додао да подршку није добила Градска топлана, јер је у претходном периоду за ово предузеће издвојено око два милиона КМ, а нема ефекта по питању топловодне мреже. 

- По овом питању морамо тражити рјешења, а одборник ДЕМОС-а Зоран Прибишић је предложио и посебну сједницу по овом питању. Одборник СНСД-а Васо Арсеновић такође је истакао да је потребно тражити квалитетна рјешења за предузећа која егзистирају на подручју града, као што је Топлана, Бања Дворови, Еко деп и тд”, рекао је Ђурђевић. Он је подсјетио и на неиздвајање средстава за Бању Дворови, а за измиривање обавеза према Пореској упrави.

- Дуг према Пореској наслиједио је актуелни директор Бање Дворови,  Скупштина је дала подршку Бањи и ребалансом су обезбијеђена средства, али град их није дозначио”, рекао је Ђурђевић. Одборници су усвојили и Одлуку да се добит из позитивног пословања Бање Дорови за 2022. годину употријеби за покривање губитака из претходних година.


Семберија инфо - О. Стјепановић