Петровић Влади РС предао пројекте и захтјевe :: Semberija INFO ::

 

Петровић Влади РС предао пројекте и захтјевe


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић данас је Влади РС  предао иницијативу за распуштање градске скупштине града Бијељина након неуспјелог референдума за опозив и неке пројекте које је град Бијељина предавао у протекле двије и по године.
 
-Укупна вриједност предвиђених пројеката које смо већ раније упутили Влади РС била је преко 40 милиона КМ. Сматрамо да преко 114 хиљада грађана града Бијељина заслужују и више од тих 40 милиона КМ“, навео је Петровић.  
 
„Оставили смо рок од 30 дана Влади Републике Српске да реагује. Уколико за мјесец дана не будемо имали одговор, уколико Влада РС не настави процедуру распуштања градске скупштине Бијељина у Народној скупштини Републике Српске, доћи ћу пред Владу и овим путем најављујем камповање у Бањалуци како бисмо истрајали у свим настојањима да се испоштује слободна народна изборна воља“, категоричан је Петровић.
 
Градоначелник Бијељине је поновио да је данас Влади РС кандидовао више од 10 пројеката који се тичу неколико ресорних министарстава,  а најзначајнији пројекти су: реконструкција и ремоделирање неколико градских улица, изградња студентског дома, изградња станова за вишечлане породице, наставак пројеката наводњавања Семберије и помоћи пољопривреди, завршетак радионица за извођење практичне наставе у Техничкој школи „Михајло Пупин“.