У НЕДЈЕЉУ КМФ „РАДНИК МД СХОП“ ПОЧИЊЕ ТРКУ ЗА ПРВАКА БиХ :: Semberija INFO ::

 

У НЕДЈЕЉУ КМФ „РАДНИК МД СХОП“ ПОЧИЊЕ ТРКУ ЗА ПРВАКА БиХ


Крај сезоне је резервисан за најважније утакмице. Тако и футсалере Радника очекују мечеви у којима имају прилику потврдити свој квалитет и остварити циљ постављен на почетку сезоне.

У дане викенда пред нама, шестог и седмог маја играју се прве утакмице полуфинала доигравања за првака Босне и Херцеговине. Састају се ФЦ „Мостар СЦ“ и МНК „Слога“ Горњи Вакуф те КМФ "Радник МД Схоп" и МНК „Херцеговина“ Широки Бријег. 

На данас одржаној конференцији за медије представници КМФ „Радник МД Схоп“ су истакли неколико битних чињеница пред недјељну утакмицу.



-Регуларни дио првенства завршили смо на првом мјесту, тако да ћемо кроз комплетно доигравање имати предност домаћег терена. Игра се на двије добијене утакмице што је у нашем случају јако добро јер ћемо евентуалну трећу играти пред нашом публиком. Овим путем позивамо све навијаче, симпатизере и све оне којима је плава боја у крви, да и овај пут, као и у току цијеле сезоне, буду наш додатни играч, те нам помогну у нашем циљу, а то је освајање титуле првака БиХ и пласман у футсал Лигу шампиона“, изјавио је Мирза Јунузовић, представник КМФ „Радник МД Схоп“.

Футсалери Радника у полуфинале доигравања улазе као фаворити, максимално припремљени и посвећени противнику из Широког Бријега. Како су истакли, улога фаворита неће омести њихов професионални приступ мечу у недјељу у Дворани гимназије. Одиграће онако како су научили да играју и како су дошли до прве позиције на табели регуларног дијела Премијер лиге БиХ.

-Екипа је комплетна, сви играчи су здрави и спремни. На почетку сезоне смо пред себе поставили високе циљеве. Први, освајање Купа Републике Српске је остварен. Други је титула првака Босне и Херцеговине и једну фазу на том путу почињемо у недјељу против Широкобријежана. Мислим да смо показали да смо квалитетнија екипа од њих и да у недјељу требамо уписати прву побједу. Позвао бих све наше навијаче да и на овој утакмици буда наш шести играч и да направе атмосферу по којој смо ове сезоне били препознатљиви у Премијер лиги БиХ“, рекао је Давор Арнаутовић, један од најкориснијих играча бијељинске екипе и члан футсал репрезентације БиХ.

У регуларном дијелу првенства КМФ „Радник МД Схоп“ је остварио двије побједе против МНК „Херцеговина“. Међутим, Широкобријежани су се дјелимично реванширали избацивши КМФ „Радник МД Схоп“ из Купа Босне и Херцеговине.



-Гости су у благој предности у односу на нас. Ми смо имали скоро мјесец дана паузе, коју смо искористили да уз стандардне тренинге одиграмо и двије пријатељске утакмице. У истом периоду МНК “Херцеговина“ је одиграла два такмичарска меча тако да, по мени они нешто спремнији улазе у дуел против нас. Наравно, као што је и Давор поменуо ми у недјељу идемо на побједу и само смо на то фокусирани. Наш је циљ финале доигравања па када дођемо до тамо тада ћемо причати о сљедећем противнику“, нагласио је капитен Плавих, Цвијетин Павић.
 
-Сви заједно идемо ка једном циљу, а то је европски Радник. Наша компанија је стала уз ову екипу јер смо препознали њен квалитет и потенцијал. Задовољни смо досадашњом сарадњом и желим с поносом истаћи да ћемо и у наредном периоду наставити сарађивати“, рекао је представник фирме спонзора „МД Схоп“.

Семберија инфо