У суботу одржан „Бијељина Данце Ноw 2023“ :: Semberija INFO ::

 

У суботу одржан „Бијељина Данце Ноw 2023“


Бијељина је протекле суботе била регионални центар плеса. Захваљујући Плесном клубу ,,Студио Олена", Градској управи града Бијељина и главном организатору тиму ,,Данце Ноw" одржан је још један фестивал „Бијељина Данце Ноw 2023“.


 
Фестивал плеса је ове године окупио око 500 плесача из Балетског студиа “Леонесса“ (Београд), Балетског студиа “Гразиа“ (Београд), Плесног клуба “МД Данце“ (Београд), Плесне Академије “Виктори" (Зеница), Плесног клуба “101" (Бијељина), Плесног клуба “101" (Угљевик), Плесног клуба “Старс" (Суботица), Плесног клуба “Принцесс" (Шамац), Плесно спортског клуба мажорет Станари (Добој), Плесног клуба ,,Сандовал" (Тузла), Студиа модерног и класичног балета “Олена“ (Сремска Митровица) и Плесног клуба “Студио Олена" из Бијељине.


 
По оцјени стручног жирија дјеца из зеничке Плесне Академије „Виктори“ плијенили су својом харизмом и енергијом и зато је највећи број специјалних награда отишао управо у Зеницу.
 
Највећи број такмичара је дошао из Балетског Студиа „Леонесса“. Они су извели укупно 30 кореографија за које су, осим специјалних награда добили и специјални пехар. Најбољи у класичном балету били су учесници из Балетског студиа “Гразиа", док је за наступ у категорији соло класичан балет прву награду и специјалан пехар припао Милијани Кевић из Сремске Митровице.



У Ацро и Фит категоријама најбољи је био Плесни клуб “Старс“ из Суботице док је Плесни клуб “Принцесс“ из Шамца у стреет категоријама освојио специјалне награде. За најбољег плесача у категорији дјеце проглашена је Ена Даненбаум из “Студиа Олена“ из Сремске Митровице. У сениорској категорији Елеонора Јокић Рунтић из Студија модерног и класичног балета “Олена“ Сремска Митровица, својим наступом је освојила двије специјалне награде а највише се обрадовала бесплатном одласку у Сан Ремо. За најлјепше костиме на фестивалу проглашени су плесачи “Студиа Олена“ из Сремске Митровице и Бијељине.


 
Плесни клуб “Студио Олена“ из Бијељине укупно је извео 14 кореографија за које је награђен једним петим, једним четвртим, једним другим и 11 првих мјеста. Плесачи из Бијељине су освојили укупно четири специјалне награде за Беч, Палић, Зрењанин и Зеницу. Најбољи солисти из “Студиа Олена“ били су Ана Космајац, Анђела Костић, Тања Драгић и Софија Топаловић освојивши за свој клуб прва места.
 
Велики задатак је имао жири у саставу: предсједник жирија уједно и предсједник Удружења балетских умјетника Војводине, Габријела Теглаши Јојкић, кореограф Асмир Рахмановић, кореограф Јасенка Битић Рамић, тренер плеса Јелена Ковачев и Олена Римац, кореограф.