Отворена нова сезона ауто трка за Отворено првенство Републике Српске у Ауто крос тркама :: Semberija INFO ::

 

Отворена нова сезона ауто трка за Отворено првенство Републике Српске у Ауто крос тркама


У Бијељини је данас одвожена прва овогодишња трка за Отворено првенство Републике Српске у Ауто крос тркама, која је организована под покровитељством Спорстког  ауто картинг савеза РС и Ауто – мото савеза РС и генералног спонора „Витинка“. Данашње трке вожене су на стази „Respekt plus“ на Слобомиру.





Ненад Стокић, директор дисциплине А04 у ауто кросу у Спортском ауто картинг савезу и директор данашње трке, рекао је да овогодишњу трку организују заједно са њиховим колегама из Ауто крос асоцијације Србије и Спортског ауто картинг савеза Србије, те да су се данас такмичила 24 возача.





- Ове године у јуниор класи имали смо једног возача, а то су возачи од 16 до 21 године старости и надамо се да ћемо у наредним тркама у овој класи имати још више возача, као и дама које припадају тој класи. У класи два имали смо шест такмичара, као и у класи три, а у класи четири седам пријављених возача, те у класи шест четири возача. На данашњој трци своје учешће су узеле и колеге из Србије, а надамо се да ће у наредним тркама којих има седам планираних у организацији Ауто картинг клуба „Жиг тим“ и „Оптима моторс“ прикључити и колеге из околних земаља“, казао је Стокић за „Семберија инфо“ и овом приликом позвао  све даме, којих није било данас да покажу своје возачко умијеће, као и јуниоре да се јаве клубу „Жиг тим“, „Оптима“ или неким другим клубовима у Србији и да узму учешће у овом такмичењу.





-Од ове године смо у правилнику за Ауто крос увели  једну нову ставку, а то је Ауто крос TAXI. То је заправо могућност да се заинтересовани грађани провозају у аутима уз незабораван доживљај и потпуну сигурност. Сав новац од вожњи проследићемо возачима  да им на овај начин помогнемо да плате учешће, гориво  да олакшамо око трошкова учешћа. И на наредним тркама имаћемо  Ауто крос TAXI, те позивам публику да се пријаве, а пријавити се могу сви пунољетни љубитељи ауто спорта“, закључио је Стокић.





(Семберија инфо)