Сусрети компанија Бијељинске регије :: Semberija INFO ::

 

Сусрети компанија Бијељинске регије


Дун & Брадстреет је јучер (06. 04.) уприличио угодно дружење с компанијама Бијељинског региона, у идиличном окружењу етно села Станишићи, организованом у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељине.
 
Присутне је поздравио представник Подручне привредне коморе Коморе Бијељина Жељко Видић ријечима: ”Част нам је и задовољство што учествујемо у реализацији овог сусрета. Подручна привредна комора Бијељина дјелује на простору 12 општина сјевероисточне Републике Српске и кроз свој рад усмјерена је на директно пружање подршке привредним друштвима. Увијек нам је задовољство када препознамо да предузећа из наше регије напредују и развијају се”.


 
Посебно се осврнуо на компаније регије које су овом приликом преузеле Дун & Брадстреет сертификат бонитетне изврсности: “Сертификат бонитетне изврсности није признање која се може добити случајно, нити је плод стицаја околности или једног тренутка у пословању, она је потврда дугогодишњег одговорног, професионалног и успјешног рада. Као таква, она представља Ваш печат пред другим учесницима на тржишту. Као добитници ове награде, Ви сте најбољи амбасадори наше регије и наше привреде. У то име, ја Вам честитам на досадашњим успјесима у пословању и надам се и желим Вам да их у будућности буде још више“, додао је господин Видић.
А ову међународоно признату потврду квалитета пословања која поставља носиоце у равноправан положај са европским пословним партнерима и идентификује као квалитетне пословне партнере партнере преузеле су компаније: Фармалогист Аллбиx д.о.о Бијељина, Мафлеx д.о.о. Бијељина, Радио-телевизија БН Бијељина и Еxтра Шпед д.о.о. Бијељина.


 
Према менаџеру маркетинга РТВ БН Борису Бјелотомићу: “У данашње вријеме имати епитет изврсног јесте велика част, али и велика обавеза да и у наредном периоду покажемо још боље резултате”.

Зоран Прибишић, генерални директор компаније Мафлеx из Бијељине изјавио је: “Веома смо почаствовани да се налазимо у одбарном друштву сертификованих пословних субјеката у БиХ са највишим разредом бонитетне изврсности. Трудимо се да наставимо са позитивним пословним годинама и значајно смо у сталном тренду раста - са повећањем запослених око 25% у 2022. у односу на 2021. а слично је и са повећањем прихода за посматране године. У плану смо да у 2023. повећамо додатно број запослених као и да проширимо нашу дијелатност у металопреради - планирамо да почнемо серијску производњу тракторских кабина за тракторе ТАФЕ 42 и 45”.

Креативност је најмоћнији емоционални стимуланс на свијету и стога најмоћнија покретачка сила у бизнису. Зато смо се потрудили да и ово наше дружење буде такво – учесници су имали прилику уживати у прелијепом окружењу етно села Станишићи, испробати срећу у наградним играма, уживати у дегустацији вина Винарије Пајић из Брчког и његовом спајању с делицијама шефа кухиње етно села, а Зоран Вуковић из тесличке компаније Аурора Плус повео нас је на виртуално путовање.


 
Аналитика пословања бонитетно изврсних компанија регије Бијељина
 
У Републици Српској је 10.636 регистрованих компанија које предају завршни извјештај АФИП-у, од чега је 29% компанија бонитетно изврсно. Од тога је у Бијељинској регији 18,7% а у Бијељини 11,7%.

У Бијељини је 19% бонитетно изврсних компанија у односу на укупан број компанија које предају завршни извјештај агенцији АПИФ а оне креирају 57,49% прихода, 87,17% добити, 60,42% извоза и запошљавају 47% запослених.


 
Фотографије са сусрета можете видјети на овом LINKU.