ИН МЕМОРИАМ: ЗБОГОМ ХЕРОИНИ ИЗ МЕЂАША :: Semberija INFO ::

 

ИН МЕМОРИАМ: ЗБОГОМ ХЕРОИНИ ИЗ МЕЂАША


На мјесном гробљу у Међашима, код Бијељине, данас ће, у 14 часова, бити сахрањена Милка Томић(68), која је била више од три деценије неуморни активисткиња Дјечије амбасаде „Међаши“, која се, од првих до данашњих дана, бори за права деце, не само у БиХ, већ и региону, Европи и свету.
 
Манифестације ДА „Међаши“, у њеном предратном и поратном сједишту, крај Дрине, годинама су биле незамислице без Милке, која је љубећи и волећи своју децу, Душицу и Тому, а потом и унучад Теу Тару, снаху Смиљу и увијек, као своја чеда, Мику, Свемира и Сару, показивала љубав и бригу према свој дјеци свети и добрим људима.
 
-Из Међаша, из наше куће, са Дјечије земље „М“ никад нико није отишао ни гладан, ни незадовољан, ни љут и тако мора да буде -говорила би често Милка сарадницима када се организују, овдје, велики скупови о заштити деце од оног да треба малишани да буду заштићени приликом хапшења родитеља до иницијативе да се
у БиХ и друге земље, гдје нема, уведе Алиментациони фонд.
 
Милка је била синоним жене и мајке хероине у минулим тешким, често сулудим и опаким годинама. Остала је чврста, снажна и усправна све док је тешка болест није саломила.
 
-Кад је осјетила да су мали изгледи да преживи, замолила ме је да бринем о Теи и Тари, али и о свим другима и нашој и њеној ДА „Међаши“ -каже Душан Томић , генерални секретар ДА „Међаши“. -Мада рођена у сусједним Дворовима почиваће овдје где јој је живот одредио мјесто, у Међашима, селу коју је, свим срцем, заволила и вољела до задњег даха, као и све нас који смо, на било који начин, били везани за њу. Успомене на Милку,
биће успомене да жену и личност која је својим животом баш обиљежила вријеме, године и деценије иза нас.